Zastavte tú somarinu iba s povinným testom do malých obchodov, varujú svet Rakúšania
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Od prvoaprílovej vlády sa dá ťažko čakať niečo rozumné, dokonca logické. A tak je celkom pochopiteľné, že hoci do ľuďmi natrieskaných hypermrketov test netreba, musíte ho mať do malej predajničky. V nej majiteľ, predavač, upratovač a esbéeskár v jednom lúšti osamotený celý deň krížovky a čaká na zákazníka. (Ivan Brožík)


Rakúšania to skúsili a obrovský trapas. Dokonca ich trampoty možno aj zazdrojovať webom idnes.cz.

V niektorých spolkových krajinách v Rakúsku už otvorila väčšina obchodov. Lenže to má jednu chybu. Ľudia do nich nechodia, boja sa nákazy covidom.

Aktualizácia COVID automatu: V čiernej farbe sa nachádzajú už len dva okresy
12 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Opatrenie, ktoré neprinieslo nič

Na využívaniu služieb je tiež nutné mať negatívny test. A tak stojíte uprostred veľkorysej nákupnej zóny v malej predajni. Je to divný pocit prechádzať sa po niekoľkých mesiacoch slobodne medzi kabelkami a spodnou bielizňou. Všetky obchody majú V Rakúsku totiž už niekoľko týždňov otvorené. Lenže to má jednu chybu. Zákazníci nechodia.
Idiotský test

Prečo? Než majú ísť na test a potom do malého obchodu, tak si pokojne bez testu zájdu do hypermarketu. Veď je to logické. A malí podnikatelia a prevádzkari sú naďalej bez tržieb, už sa ich netýka ani podpora, veď môžu mať otvorené, ale... Nikto nechodí. Lebo je tu ten úradnícky nezmysel s hypermarketmi.

Ako u nás. Od pondelka vonku bez rúška na vzdialenosť päť metrov. Vie nejaký hlupák, ktorý toto vymyslel, že chodníky u nás majú štandardnú šírku cca dva metre? To budú teraz všetci chodiť po trávnikoch?
Hlupáci s vlastným biznisom na ľuďoch

A vie ten istý hlupák, ktorý silou-mocou potrebuje predať desiatky miliónov nakúpených testov, o skúsenosti z Rakúska? No nevie! Ani to od hlupáka čakať nemôžeme.

Naša prvoaprílová vláda je nielen smiešna, to by bolo najmenej. Je nielen hlúpa, to by tiež až tak nebolelo. Je voči svojim občanom agresívne obmedzujúca ich právo na život, pohyb a podnikanie. Je to proste vláda lumpov, gaunerov a bezcitných kreatúr.

Falošná farmácia? Falošné testy? Zlaté štandardy? Covid automat nemôže nikdy skončiť, matematika nepustí
"Veda je naruby. A kvôli nej celý svet," píše na stránke advokátskej kancelárie Weis a Partner Peter Weis. Podľa neho antigénové testy nefungujú na zistenie infekčnosti a covid automat sa nikdy neskončí. Matematika nikdy nepustí. Chcete vedieť... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Michal Filek

Ako to dopadne, už vieme

Takže, ukážeme si, ako od pondelka pobeží občan, túžiaci po spodkoch či fusakliach najprv do MOM-ky na test, aby si odkúpil časť Matovičových nákupov a potom do toho obchodu po bombarďáky. A že to tak bude, si môžu myslieť akurát idioti. Buď internet a kuriéri naďalej, alebo hypermarkety zahraničných predajcov.

Čo tam po Slovákoch, čo tam po malých Slovenských podnikateľoch! Najskôr sa na nich musia nabaliť isté trnavské firmičky Potom sa na nich musia vyvŕšiť egomaniaci a psychopati. A ich submisívne podržtašky.
BTW

Mimochodom, vie niekto z nich, že chlór, ktorý je súčasťou všetkých bazénov, do 50 sekúnd neutralizuje každý vírus? No nevie, inak by nepovolili návštevu plavárne iba šiestim a iba s testom.
Expozícia hlúposti

Zima je síce dlhá a mrazy ničia budúcu úrodu, no blbosť tu kvitne ako v botanickej záhrade na rovníku. A keby len blbosť. Toto je už sadizmus.

Covid automat sa bude musieť zmeniť, hovoria analytici. Ak by sa nemenil, nič by sa neotvorilo do júna
Analytici Dáta bez pátosu upozorňujú, že nastavenie Covid automatu treba zmeniť. Ak sa nastavenie nezmení, nič by sa pravdepodobne neuvoľnilo a neotváralo až do júna. Odporúčajú preto zmeny. Aj celoplošné testovanie by sa malo z Covid automatu... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Petra Demková