Šmejdi z ÚV už fakt neznesiteľne otravujú (Ivan Brožík)
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

ÚV je skratka pre ústredný výbor strany. ÚV SR je skratka pre úrad vlády. Strana mala kedysi jeden ústredný výbor a jednu jedinú vedúcu úlohu. Odvtedy sa veľa zmenilo. Dnes strana, ktorá si privlastnila vedúcu úlohu, nie je ani strana. Pretransformovala sa na firmu s funkčným biznis modelom.


Niekdajšie ÚV a dnešný ÚV SR je vlastne jedno a to isté. Ibaže – to druhé si môže voči občanom dovoliť oveľa viac ako to prvé.
Šmejdi tiahnu!

Ráno zvoní na telefón nejaký šmejd a lámanou angličtinou ma začne o niečom ubezpečovať. O desiatej má tlačovku iný šmejd a lámanou slovenčinou si melie svoje o testoch. S úškrnom, dobre známym už najmenej od polovice novembra ubezpečuje občanov, že bez testu si ani neškrtnú. A tí submisívni s testom budú môcť to a tamto.

Najnovšie si šmejdi z ÚV vymysleli, že očkovaný občan je viac ako neočkovaný občan. Hoci, nijako neumožnia všetkým občanom, aby sa dali zaočkovať. Nenakúpia vakcíny a nakúpia šmejdy, s ktorými nás ich inštitúcie nechcú očkovať. A aj to môžu využiť iba občania vo veku X +.

Dáta bez pátosu: Aj keby boli prázdne nemocnice a nula nakazených, potrvá dva týždne, kým uvoľnia opatrenia
Aj keby boli nemocnice prázdne a nula nakazených, úradníkom potrvá dva týždne, kým uvoľnia opatrenia. Upozorňujú na to Dáta bez pátosu. Odvolávajú sa pritom na Ivana Bošňáka. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Ako v Stalinovom Sojuze

Šmejdi mi volajú na telefón už takmer denne. Nestíham blokovať volajúce čísla. Šmejdi z ÚV ma denne presviedčajú, že nie som občan a nemám žiadne práva. Ani len na používanie svojho vlastníctva. Nemám právo pohybu, iba na „bumážku“

Ako kedysi svetlé vzory súdruhov z ÚV. V Sovietskom Zväze vydávali súdruhovia bumážku, ak sa človek chcel presunúť z okresu do okresu. Naši boľševici kašlú na bumážku, zakázali to paušálne.
Malá lekcia práva

Ale to som akosi odbehol od témy. Šmejdi z ÚVSR toho málo čítali. Nielen „vlastnú“ diplomovku. Zjavne nečítali ani zákon, zakazujúci diskrimináciu.

Takže, súdruhovia z ÚV SR: Zákon č. 365/2004 Z. z. je Zákon o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou. Tento zákon upravuje uplatňovanie zásady rovnakého zaobchádzania a ustanovuje prostriedky právnej ochrany, ak dôjde k porušeniu tejto zásady. Že by sme vám doň pomohli nazrieť, šmejdi z ÚVSR?

V paragrafe 2 a odseku dva zákona sa píše: „ Priama diskriminácia je konanie alebo opomenutie, pri ktorom sa s osobou zaobchádza menej priaznivo, ako sa zaobchádza, zaobchádzalo alebo by sa mohlo zaobchádzať s inou osobou v porovnateľnej situácii.“

Takže, ako je to s tým, že očkovaní budú mať od pondelka viac práv ako neočkovaní? Čo tak, šmejdi naši, prečítať si citáciu vyššie? Majú od pondelka šancu dať sa zaočkovať všetci občania SR? Od 18 rokov vyššie? Aj tí imobilní? No nemajú. Vďaka vám nemajú.

Na výjazde z Bratislavy dnes kolóny a úplné šialenstvo! Slováci už opatrenia úplne prestali rešpektovať
Aj napriek denno-dennému vyzývaniu členov vlády a zdravotných expertov k opatrnosti, Slováci už nevydržia zavretí doma. Na výjazdoch z hlavného mesta dnes zavládlo doslova šialenstvo a ľudia stáli v kolónach aj vyše 1,5 hodiny. Cesty chtivých... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Kašlete na právo!

Takže porušujete antidiskriminačný zákon. Otravujete, predstŕkate sa na tlačovkách, kde nedovolíte otázky. Ako tí šmejdi cez telefón s lámanou slovenčinou. Meliete si svoje, súdruhovia na ÚV SR!

Kde sú prokurátori? Kde je polícia? Kde sú tí, ktorí majú dohliadať na dodržiavanie zákonov?

Tie platia aj pre vás, súdruhovia na ÚV! Alebo na ÚV SR. Napokon, je to jedno a to isté. Aj tak si tam organizujete svoje politbyrá, pardon, koaličné hádky.

Takže, verejne poukazujem na diskrimináciu časti občanov, ktorej sa dopúšťate doslova „na drzovku“!

Heger: Na budúci týždeň by malo byť jasné, aké opatrenia sa uvoľnia
Epidemická situácia sa neustále v krajine zlepšuje. Od 19. apríla by sa mali uvoľniť opatrenia. Malo by to znamenať návrat žiakov vyšších ročníkov do škôl či otváranie interiérových prevádzok, kde je možné nosiť rúško. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | tasr