Podmanický: Diletantstvom Slovensko utŕžilo ponižujúcu medzinárodnú hanbu
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Hoci mám tisíc výhrad voči štýlu a kompetentnosti Igora Matoviča, na včerajšej tlačovej konferencii mal v jednom pravdu. Keby mal Štátny ústav pre kontrolu liečiv seriózny záujem na rýchlej certifikácii vakcíny Sputnik V, urobil by rýchlo všetky kroky. Tie teraz s takou hanbou a tak ponížene doťahujeme v Maďarsku." Citát Ján Podmanický.


"Urobil by to s predstihom, bez prepiatej publicity, s profesionálnym nasadením. Bohužiaľ, urobili to presne naopak." Píše nezaradený poslanec Ján Podmanický na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Ján Podmanický)

Umelý problém?

"Naozaj sa nemôžem zbaviť dojmu, že komplikácie so Sputnikom boli umelo nafukované, pričom vedenie ŠUKL si pred verejnosťou len chcelo umyť ruky, že nejaké kroky podnikali a niekto zlý nedodal čo mal..." Myslí si Podmanický.

Podmanický o zatvorených školách: Toto je genocída celej generácie
02 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

Smutný obraz vládnutia

"To, že si vtedajší predseda vlády Igor Matovič nevedel urobiť poriadok v podriadenej štátnej inštitúcii, je však len ďalším smutným obrazom toho, ako vláda v tomto štáte nevládne. Je doslova nepredstaviteľné, že pred nákupom miliónov vakcín a ich dovozom na Slovensko sa nikto neobťažoval urobiť všetky prípravné kroky vrátane certifikácie. Absurditu celej situáciu by som ilustroval na príklade primátora mesta, ktorý pôjde budovať novú školu, a keď už budú na stavenisku bagre, spomenie si, že zabudol zabezpečiť stavebné povolenie. Analogicky došlo pri Sputniku k rovnakej situácii." Porovnáva Ján Podmanický.
Štát zlyhal

"V stave nízkej zaočkovanosti na Slovensku, keď veľká skupina ľudí je ochotná dať sa očkovať len Sputnikom, bola psia povinnosť štátu túto vakcínu pre ľudí zabezpečiť a sprístupniť. A už by malo byť len na individuálnom rozhodnutí konkrétneho človeka, či sa takouto vakcínou dá zaočkovať alebo nie."

"Rovnaký princíp platí aj pri iných vakcínach, napríklad čínskych. Ak sú niekoľko násobne drahšie než Pfizer alebo Sputnik, mohol sa zaviesť systém príplatku. Ale v každom prípade už mali byť na Slovensku k dispozícii pre tých, ktorí by takúto vakcínu chceli. Toto prešľapovanie s očkovaním povedie napokon k tomu, že prvé kolo očkovania neskončíme ani do jesene a budeme môcť začať očkovať nanovo." Varuje Podmanický.

(Medzititulky red. HD.)

Podmanický: Toto je normálny rozvrat štátu v priamom prenose!
Bývalý poslanec SMER-u, dnes nezaradený Ján Podmanický, je zhrozený z toho, ako štát ohýba svoje vlastné nariadenia. Pre časom vyžadovali od poslancov negatívny výsledok testu na covid, dnes ženú hlasovať aj preukázateľne chorých.... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek