Petra Vlhová už má nového trénera! Jej nový kouč je ďalšie veľké meno
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Petra Vlhová sa ziskom veľkého glóbusu v alpských lyžiarskych disciplínach postarala nielen o senzáciu, ale aj obrovský úspech. Napriek tomu sa po sezóne rozlúčila s trénerom Liviom Magonim. Dnes však už má údajne nového, v lyžiarskom svete nemej známeho kouča.


Fenomenálna slovenská lyžiarka netajila, že za jej fantastickým úspechom stojí taliansky tréner Livio Magoni, s ktorým spolupracovala päť rokov. Napriek tomu sa ich kroky rozišli a Petra Vlhová si začala hľadať za neho náhradu. Dnes to už vyzerá tak, že ju našla, informuje portál sport.pravda.sk.
Okrem nového trénera bude mať aj nového servismana

Petra Vlhová si ziskom veľkého glóbusu splnila detský sen. Hoci siahala aj za obhajobou malého v disciplíne slalom, ten jej ušiel iba o pár bodov. Zrejme i toto, spolu s nešťastnými vyjadreniami jej trénera Magoviho, sa podpísalo pod fakt, že sa rozhodla pre zmenu. Pod Magonim však Vlhová dosiahla vo Svetovom pohári 41 pódiových umiestnení, z toho devätnásť víťazstiev. V sezóne 2019/2020 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny. Na majstrovstvách sveta vybojovala Petra v individuálnych súťažiach päť medailí (1–3–1) a s Magonim mala zmluvu ešte na budúcu, teda olympijskú sezónu. Už to však neplatí.

Petriným novým trénerom by sa mal údajne stať Švajčiar Mauro Pini, ktorý je podľa portálu Neveitalia iba krok od podpisu zmluvy. Pini nie je v lyžiarskom svete rozhodne neznámou osobou, ba práve naopak, pretože v minulosti trénoval Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, ktorá bola v uplynulom ročníku SP najväčšou súperkou Vlhovej v boji o veľký glóbus. Viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Španielku Mariu-Jose Riendovú-Contrerasovú.

Zmena vo Vlhovej tíme nastane aj na mieste servismana, keď Pierluigiho Parraviciniho by mal nahradiť Miloš Machytka, ktorý v uplynulom období spolupracoval s Češkou Ester Ledeckou aj jej krajankou Šárkou Strachovou.

Vlhová navštívila Kollára v nezvyčajnom outfite: Pozrite sa, ako jej to pristalo! (FOTO)
Lyžiarka Petra Vlhová spravila radosť celej krajine, keď minulý víkend zdvihla nad hlavu veľký krištáľový glóbus a stala sa víťazkou Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Po finále navštívila rodné Slovensko a zamierila aj k predsedovi parlamentu,... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Timotej Dudka