Kašleme na úctu, no zbožňujeme uctievanie, nová modla pracuje na ŠÚKLi, už len blahorečiť!
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Už len blahorečiť! Pred pracoviskom Zuzany Baťovej sa sústreďujú ľudia. Každý, kto chce byť v záberoch kamier, užiť si päť sekúnd slávy. Nosia kytice a adorujú nové božstvo na Slovensku.




"Táto spoločnosť je chorá, potrebujeme viac úcty namiesto uctievania!" Doslova tak znie volanie po zdravom rozume zo statusu Eduarda Chmelára na sociálnej sieti.





 

Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

Davová hystéria

"Liberálne médiá dnes píšu, že šéfke ŠÚKL Zuzane Baťovej priniesli ľudia kytice kvetov, aby jej vyjadrili svoju podporu. Jeden titulok dokonca hlása, že to bol pre ňu ´šok´. Iste to bolo všetko veľmi spontánne a prirodzené, keďže tam bolo viac novinárov ako účastníkov.

 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/04/04/je-to-skandal-papez-frantisek-dnes-musel-svoje-najsilnejsie-slova-zopakovat-dva-krat-eduard-chmelar/kytíc..."
Otázky tu sú stále

"Naozaj sa nechcem dotknúť osoby Zuzany Baťovej. Tlak, ktorý v týchto dňoch zažíva v práci i súkromí, je iste nepríjemný. Ak však odmietneme Matovičove urážky, neznamená to, že tým zmiznú legitímne otázky spojené s jej činnosťou a s niektorými jej rozhodnutiami.
Nový kult osoby

"Je absolútne nepatričné, ak namiesto poctivej racionálnej analýzy vytvárajú určité politické skupiny (nie náhodou sa tam pohybovali aktivistky PS) spolu so spriaznenými médiami kult jednej osoby. A je zvláštne, že sklon k týmto kultom majú práve liberáli, u ktorých by ste čakali racionálne sekulárne myslenie bez pseudonáboženských rituálov." Zamýšľa sa Eduard Chmelár
Slávobrány pre sekty

"Priznám sa, že odjakživa som z duše neznášal umelo vytvorené kulty osobností. Mám odpor k takým prejavom bázne ako ´slavobrána pre Jána a Martinu, ktorí nás spojili´, cez ktorú prechádzali ľudia na Pohode ako zhypnotizovaná sekta. Mám odpor k masovému trúchleniu typu All for Milan. Mám odpor k nekrotainmentu, aký sa bude odohrávať už zajtra pri pohrebe britského monarchu. S ktorým Slovenská republika nič nemá, ale naše televízie sa na tom všetkom chcú zúčastniť ako na forme mediálnej zábavy. A to už ani nehovorím o takých šialených excesoch, ako bola rozprávka pre deti o princeznej Zuzane Čaputovej, o jej bájnom výlete na Sitno, na ktorom ju zbožne nasledovali jej stúpenci atď."

Chmelár: Baťo sa správa ako hulvát. Jeho žena sa však radšej ospravedlňuje šéfke EMA
Internetom koluje znôška arogantných a nenávistných odkazov a útokov z každej strany. Pri aktuálnej kauze okolo šéfky Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzany Baťovej sa natíska otázka. Prečo dovolí svojmu manželovi hrubo urážať rôznych... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

Propaganda nás oblbuje

"Je neuveriteľné, ako rýchlo sa necháme zviesť propagandou, doslova oblbnúť kultom osobnosti, o ktorej nič nevieme, ale na tom masovom mediálnom zážitku sa chceme zúčastniť. Je dôležité zdôrazniť, že toto nie je prejav prirodzenej úcty k človeku alebo obdiv k jeho práci. Je to zmanipulovaná estráda, ktorá sa pripravuje vždy s určitým, väčšinou politickým zámerom. Treba mať na pamäti, že tí istí ľudia, ktorí vynášajú vybraných jednotlivcov do nebies, vedú nenávistné a štvavé kampane proti všetkým ostatným, ktorí nemajú rovnaký názor ako oni.

Sú schopní nenávidieť tak zvrátene, že pri tom blednú závisťou aj klasickí extrémisti. Toto všetko nie sú prejavy demokratickej diskusie, ale psychotickej spoločnosti, v ktorej vládne to, čomu Milan Kundera hovorieva ´diktatúra srdca´ – tam, kde hovorí srdce, je neslušné, aby rozum niečo namietal."
Sloboda je v pluralite názorov

"Toto všetko však môže zničiť našu slobodu. Spoločnosť, v ktorej sa znižuje tolerancia k pluralite názorov, v ktorej iný postoj nie je predmetom polemiky, ale kriminalizácie, v ktorej sa alternatívne riešenia škandalizujú alebo zavrávajú, smeruje buď k totalite alebo kultúrnemu rozvratu. To, čo dnes potrebujeme najviac, je návrat k praobyčajnej úcte človeka k človeku. Nepotrebujeme uctievanie jedných a zatracovanie druhých, ale viac porozumenia pre rôzne hodnotové východiská a životné skúsenosti, viac komunikácie a viac človečiny." Končí zásadný status na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

(medzititulky red. HD.)

Aktivisti, platení za šírenie západnej propagandy, vybehli ako besní psi, píše Chmelár k Ukrajine
"Keďže som pri mojich analýzach konfliktu na Ukrajine „pichol do osieho hniezda“ , dalo sa to očakávať. Aktivisti platení za šírenie západnej propagandy vybehli ako besní psi a úsilie o objektívne informovanie verejnosti má byť po zásluhe... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík