Danko: Maďari nám berú Sputnik. Nie na testovanie, ale definitívne a pre ich potrebu! (VIDEO)
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič na včerajšej tlačovke opäť klamal. Teda aspoň podľa Andreja Danka, ktorý dnes vo videu hovorí, že Maďari síce od nás Sputnik zoberú, no nie na testovanie, ale definitívne a všetok bude len ich. Navyše si s ním môžu robiť, čo chcú. Buď sa s ním zaočkovať, alebo ho jednoducho niekomu predať.


Andrej Danko už začiatkom roka ponúkal v tom čase premiérovi Igorovi Matovičovi pomoc pri kúpe ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V. Teraz, keď sme ju mali už doma, šéf SNS smúti, že ju aj vinou Matoviča musíme odovzdať Maďarom, ktorí si s ňou budú môcť robiť čo len chcú. Vo videu, ktoré národniar umiestnil na Facebook, vyčíta Matovičovi všetky jeho chyby, pre ktoré sme o Sputnik prišli. A ešte sme si u Rusov narobili problémy.
Maďari majú od Ruska za úlohu Sputnik použiť alebo ho predať

„Maďari berú Sputnik. V Šarišských Michaľanoch sú kamióny, ktoré majú naložiť a odviesť Sputnik do Maďarska. Nie je to pravda, že ho Maďari idú testovať, ale pravda je taká, že nám ho definitívne berú,“ konštatuje Danko.

Podľa neho majú Maďari za úlohu Sputnik použiť alebo ho predať. Očakáva, že v blízkej budúcnosti budú Maďari vakcínu ponúkať okolitým štátom. „Mrzí ma to. Slovensko definitívne prišlo o Sputnik pre neschopnosť Igora Matoviča, Sulíka, Kollára a Remišovej. Päť týždňov sa hádali, päť týždňov nosili demisie. Miesto toho, aby riešili skutočné problémy ľudí, sme videli trápne hádky, ktoré nemali nič s riešením problémov ľudí. Tak je to ale so všetkým. S testovaním, s pomocou občanom či s riešením problémov. Mrzí ma, v akom stave je slovenská spoločnosť,“ hovorí sklamane šéf národniarov.



„Včera Igor Matovič jasne potvrdil, že Rusi od zmluvy odstúpili a že sme na veľkú hanbu nezaplatili riadne a včas kúpnu cenu. Nechcem si predstaviť, aký to bude mať dopad na slovensko-ruské vzťahy. Verme, že Rusi nám odpustia a že sa dostaneme aj k novým očkovacím látkam,“ vraví s nádejou Danko.

Pripomína aj iný Matovičov výrok. „Povedal, že v Rusku sa robí obchod na základe osobných vzťahov. Bol tam prvýkrát, a to rovno, keď mu vypovedali zmluvu. Som rád, že pochopil, že je potrebné budovať vzťahy v Ruskej federácii, ale naše úsilie, aby sme odčinili jeho blamáž a chyby, bude do budúcna o to väčšie,“ konštatuje líder SNS.

Matovič má so Sputnikom, ktorý už nevlastníme, vážny problém, tvrdí Andrej Danko (VIDEO)
Situácia okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V dovezenej na Slovensko 1. marca sa diametrálne otočila. Namiesto očkovania ju budeme musieť Rusom vrátiť. A možno aj s pokutou či sankciami. Tvrdí to aj šéf národniarov Andrej... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Možno sa jedného dňa dožijeme, že Matovič prizná skutočnú pravdu

Danko mrzí, že Sputnik ide do Maďarska a že sa ním nebudeme v blízkej budúcnosti očkovať. Ba niektorí sa možno tešia, že dosiahli svoje. „Igor Matovič znovu geniálne len preklápa tému na riaditeľku ŠÚKL-u. Áno, urobila veľa chýb a aj ona má svoj podiel viny na tom, že sa neočkuje. Najväčšiu chybu však urobil Matovič, že tento proces neodsledoval, že klamal Slovákov ešte aj minulý týždeň, že Maďari budú pre nás Sputnik testovať. Možno sa jedného dňa dožijeme, že Matovič prizná skutočnú pravdu,“ robí si nádeje šéf mimoparlamentnej SNS.

„Nechápem ho, že chce pokračovať v tejto vláde, pretože ho to definitívne zničí. Som presvedčený, že jediná cesta pre Matoviča sú predčasné voľby a že by nemal podporiť vládu Hegera,“ konštatuje na záver Danko, ktorý veľmi túži vrátiť sa do vlády a opäť sa v nejakej funkcii podieľať na riadení Slovenska.

Verme, že si okrem pokuty nebudú Rusi nárokovať aj na náhradu škody, nádejá sa Danko (VIDEO)
Dnes oslavujú meniny všetci Igorovia. No a nebol by to Andrej Danko, keby zabudol na toho v jeho živote asi najdôležitejšieho – Matoviča. Špeciálne kvôli nemu nahral video, v ktorom ho nielen skritizoval, ale opäť ponúkol aj pomoc. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik