Anton Hrnko varuje: "Toto je koordinovaný útok na suverenitu Slovenskej republiky"
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"To, čo sa na Slovensku deje okolo vakcíny Sputnik V, nemožno nazvať inak ako obchod s teplou vodou. Neúspešní a skrachovaní politici zistili, že značná časť slovenského obyvateľstva viac dôveruje ruskej vakcíne ako vakcínam západných firiem. Nemožno sa čudovať, lebo antiruskej kampani, ktorá sa u nás (a nielen u nás vedie) chýba akúkoľvek logika." Citát Anton Hrnko.


"Je aj tak trochu prirodzené pri slovanskom nastavení našich myslí, že taká kampaň má úplne opačný účinok, ako by si jej inšpirátori predstavovali. Fyzikálne zákony totiž nemožno poprieť a zákon o akcii a reakcii je platný, či sa to komu páči alebo nie." Začína status na sociálnej sieti Hrnko.

Reprofoto FB (@Anton Hrnko)

Vezú sa aj na chorých a mŕtvych

"Pri tomto nastavení myslí časti slovenskej spoločnosti sa nemožno čudovať, že sa do týchto nálad chcú vtlačiť tí, ktorých loď sa potápa alebo už potopila. "
Konkrétnejšie

"To, že sa napr. Matovič pustil do propagácie Sputnika V, nie je podmienené tým, že mu záleží na zdraví slovenského obyvateľstva. To by sa musel v rozmedzí mesiacov október 2020 až január 2021 správať zodpovedne a nevyháňať zdravých i nemocných do mrazivých dní na celoplošné testovania. Ktorých výsledky teraz žneme. Len krach jeho politiky ho vyhnal chytiť sa povestnej slamky, aby sa úplne neutopil.

Nie vaše zdravie, ale jeho politická kariéra je tým hnacím motorom, ktorým sa snaží spôsobmi nie príliš tradičnými upútať pozornosť ľudí ruskou vakcínou."

Doterajší výkon J. Naďa vo funkcii ministra je hlboko pod jeho možnosti, tvrdí Hrnko
Doterajší výkon Jaroslava Naďa (OĽaNO) vo funkcii ministra obrany je hlboko pod jeho možnosti, myslí si Anton Hrnko z mimoparlamentnej SNS, ktorá rezort riadila v minulom volebnom období. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Obchodníci s teplou vodou

"Takýchto obchodníkov s teplou vodou je však viacej. Je tu jeden, ktorý priviedol svoju stranu na hunt a ktorý tiež šermuje s tým, že má v Rusku známosti a že je to schopný pre nás vybaviť. Keď ho Matovič k tomu nepustil, tak už smeruje do Prahy (pozrite, ako sa to podobá: každého tiahne k svojim. Jedného do Budapešti, druhého do Prahy). Vraj jeho známosti pomôžu Čechom." Píše ironicky a zároveň vážne Anton Hrnko.
Známosti mafií neplatia v medzinárodných vzťahoch

"Ale dajme si ruku na srdce. Aká je naša predstava o Rusku? Je to konsolidovaný štát s fungujúcou štátnou správou alebo je to nejaká východná džamahírija, kde sa dajú veci vybaviť len po známosti a asi aj s tučným kufríkom? To si vieme predstaviť situáciu, že brazílsky prezident, indický premiér alebo guvernér San Marino sa tlačili pred dverami ruských úradov a využívali svoje známosti (?) na to, aby im Rusko poslalo vakcínu? Nefunguje to úplne ináč?"
Normálne je pre nich nemožné

"Myslíte si, že krajiny, ktoré už nakúpili ruskú vakcínu, to urobili normálnou diplomatickou cestou? Ste si istí, že keby náš veľvyslanec (alebo český veľvyslanec) zaklopal na príslušný úrad v Moskve, že by mu nevyhoveli podobne, ako to urobili už asi v štyridsiatich prípadoch?"

Vyžeňme besy z nášho domu (Anton Hrnko)
20 | 02 | 2021 | sefredaktor

Aj v Rusku sa vybavujú obchody normálnym spôsobom

"Som presvedčený, že Rusko je normálny konsolidovaný štát, kde sa veci vybavujú normálnym spôsobom. Keď sledujem, ako sa tvrdo postupuje v Rusku proti korupcii na všetkých úrovniach, som presvedčený, že žiadni obchodníci s teplou vodou tam úspech nežnú. Len sa nemožno čudovať, že ruský medveď si osvojil niektoré vlastnosti mačky a so svojou korisťou, ktorá sa mu sama tlačí do tlamy, sa trošku pohrá. To je aj osud našich obchodníkov s teplou vodou." Píše v pútavých obrazoch Anton Hrnko.
Stojí za našimi diplomatmi

Anton Hrnko ďalej píše: "Na celej udalosti ma však trápi ešte jedna vec. Nech si ktokoľvek myslí čokoľvek o ministrovi I. Korčokovi a štátnom tajomníkovi M. Klusovi! V ich postoji vo vzťahu k vyčíňaniu I. Matoviča a Gy. Gyimesiho sa musím plne postaviť na ich stranu. Jednoducho šovinisticky rozoštvávať k národnostnej nevraživosti zo strany niektorých členov OĽaNO je neprípustné. Gyimesi si nemôže dovoliť voči predstaviteľovi slovenskej republiky výpady, aké si ani Sudeťáci K. Henlein alebo K. H. Frank nedovolili proti česko-slovenskému štátu a jeho predstaviteľom!

"V parlamente sa nachádza návrh, ktorý je úmrtným listom Slovenskej republiky," varuje Anton Hrnko
"V kovidovej dobe nám akosi unikajú ostatné súvislosti. Preto je dobre, keď nás niekto upozorní na to, čo sa poza náš chrbát chystá. Článok, ktorý uverejnilo Nové slovo si treba určite prečítať, aby sme vedeli, čo tu niekto pod pokrývkou na nás... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Chce to ostrejší protest a akciu!

"I. Korčok a M. Klus v tejto otázke neurobili nič, iba sa proti šovinistickým osočovaniam zo strany Gyimesiho a neprimeraným krokom budapeštianskych predstaviteľov ohradili. Obhajujúc slovenské životné záujmy. Počuť v tejto súvislosti od I. Matoviča vyjadrenie, že ´bohužiaľ´, pán minister Korčok a Martin Klus nemali úplne, by som povedal, kóšer vyjadrenia voči Maďarom žijúcim na Slovensku alebo voči Maďarskej republike za posledné mesiace,“ je nehorázne dezavovanie  (popieranie - pozn. red. HD.) národno-štátnych záujmov Slovenskej republiky!"
Kam ženie Matovič Slovensko?

"To reakcia na šovinistické výpady z tejto alebo druhej strany Dunaja sú hungarofóbne vyjadrenia? To kam ženie Matovič Slovensko? To kam chce dostať slovensko-maďarské vzťahy?

Ľudia, neverte obchodníkom s teplou vodou! Už som to povedal pred pár dňami, tu nejde o Sputnik a ani o slovensko-ruské vzťahy! Toto je koordinovaný útok na suverenitu Slovenskej republiky. Jej ochrana musí byť svätá nám všetkým!" Apeluje na Slovákov zo statusu na sociálnej sieti Anton Hrnko.

(medzititulky red. HD.)

Za to, čo vyviedol Matovič v Budapešti by mal byť potrestaný, myslí si národniar Hrnko
Škandál, ktorý spravil Igor Matovič návštevou Budapešti bez zástupcu z našej diplomacie neunikol ani národniarovi Antonovi Hrnkovi, ktorý robí poradcu nášmu šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik