A čo tak pohovoriť o odstúpení dvoch Zuzán - zamýšľa sa Ľuboš Blaha
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Neriešme na chvíľu Matoviča, on je vlastne politická mŕtvola, tak načo. Ale vysvetlite mi prosím, ako je možné, že po jeho včerajšej tlačovke ešte neodstúpili dve Zuzany?" Citát Ľuboš Blaha.


"Bez ohľadu na Matovičov dezolátny duševný stav je zjavné, že v prípade Sputniku hlavnú vinu nesie riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová a prezidentka Zuzana Čaputová. Tá túto úradníčku ostentatívne kryla." Začína úvahu na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Reprofoto FB (@Ľuboš Blaha)

Politický hejt

"Zuzana Baťová si doslova vymyslela, že Sputnik je v 40 krajinách iný a vakcíny spája iba názov. To je čistý politický hejt. Bez akéhokoľvek vedeckého dôkazu. Poškodila tým Sputnik aj Rusko. A mala by niesť zodpovednosť. Aj trestnoprávnu." Myslí si Blaha.


Blaha: Premiér nechal rusofóbnu úradníčku, aby rozohrala geopolitický hejt proti Sputniku
Blaha má opäť o čom písať. Po tlačovej konferencii Igora Matoviča k Sputniku je veru námetov dosť. Známeho ľavičiara najviac hnevá, že kým sa politici a úradníci hádajú, stále zomierajú ľudia. A vinu nesie podľa smeráka aj... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Petra Demková

Postoj štátnych elít

"Ruskú stranu zrejme nezaujíma nejaká premotivovaná úradníčka, ktorú si môžu Američania kúpiť za tri päťdesiat. Podstatné je, ako sa k jej geopolitickej nadpráci postavia štátne elity. A v tomto je úloha, čo zohrala prezidentka Zuzana Čaputová, neuveriteľne škodlivá. Matovičovi môžeme vyčítať, že je diletant. Každý iný premiér by buchol po stole, Sputnikom by dal ľudí očkovať a nepýtal sa na dovolenie liberálnych médií či Baťovej." Vcelku jasne to vidí autor statusu.
Dilinovia a darebáci

"Ale predsa len existuje rozdiel medzi dilinom a darebákom. A v prípade Sputnika úmysly Matoviča neboli darebácke - on to proste len celé nezvládol. Lebo nie je líder, ale neschopný babrák. No ak tu niekto pôsobil darebácky, tak skôr spomínané dve Zuzany." Píše Ľuboš Blaha.
Žiadna politická zodpovednosť?

"A preto sa ešte raz pýtam - ako je možné, že Zuzana Čaputová nevyvodí politickú zodpovednosť? Ako je možné, že je ticho? Matovič ju obvinil, že kvôli nej Rusi asi stiahnu Sputnik naspäť. Kvôli čomu na Slovensku budú umierať ľudia. A ona nič?  Netvárme sa, že ide o nejaký bezvýznamný spor. Ide o to, či ľudia dostanú alebo nedostanú Sputnik. Ergo - vakcínu proti Covidu. A teda podľa logiky, ktorú prijíma hlavný prúd - otázka je, či budú alebo nebudú umierať."

Blaha: Vláda aj prezidentka, začnite sa zaoberať problémami Slovákov, nie Američanov
Ruská neregistrovaná vakcína Sputnik je skutočne ak zbraň. Nie však geopolitickou, ako sa to snaží niekto nahovoriť, ale takou, ktorou voči sebe pália zástancovia Ruska proti jeho odporcom. Medzi tých prvých patrí aj večný kritik všetkého... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Niet inej možnosti

"Ak Čaputová nesie svojím postojom zodpovednosť za to, že Slováci budú umierať, tak musí okamžite odstúpiť z pozície prezidentky. Tam iná možnosť nie je. Pri všetkej úcte. Toto nie je spor o to, či sa zastávame slovenskej vedy alebo nie. To je len zástupná téma. A úplne absurdná. Baťová nie je žiadna slovenská veda a jej výrok o 40 krajinách nie je výsledkom vedeckého empirického skúmania 40 vzoriek Sputniku v 40 krajinách. To je čistá politika rusofóbnej úradníčky."

"Slovensko za to môže draho zaplatiť. To, že je to politická zodpovednosť vlády, že si neustrážila nejakú Baťovú, Baťa, či iného úradníka Fantozziho, to je jedna vec. Opakujem, Matovič je diletant. Ale hlavnú politickú vinu za kopanie do Sputniku nesie prezidentka Čaputová."

Ľuboš Blaha adresuje záver statusu hlave štátu: "Pani prezidentka, je najvyšší čas vyvodiť politickú zodpovednosť. Je čas vytiahnuť tú najčiernejšiu garderóbu, postaviť sa pred kamery a slniečkam na Slovensku oznámiť pre nich tú najsmutnejšiu správu - zlyhali ste a odchádzate."

(Medzititulky red. HD.)

Blaha: Ak niekto zhadzuje slovenskú vedu, je to práve Zuzana Baťová, ktorá nezmyselne útočí na ruský Sputnik
"Aha, čo som vypátral o pani Zuzane Baťovej, ktorej ŠÚKL nezmyselne útočí na ruský Sputnik... Ako uvidíte - ak niekto zhadzuje slovenskú vedu, tak je to práve ona... Spolu s prezidentkou Čaputovou," napísal Ľuboš Blaha k videu, ktoré uverejnil na... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Michal Filek