WHO vyhlasuje, že očkovací preukaz nesmie byť predpokladom na cestovanie
15 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Digitálny očkovací pas by mal byť v Nemecku a EÚ od polovice mája. WHO je však výhradn eproti obmedzovaniu osôb na základe očkovacích preukazov.


Zelený očkovací preukaz majú v EÚ, aj v Nemecku, zaviesť do letných prázdnin. Zatiaľ sa ale nevie, ktoré obmedzenia sa tak zrušia a aké to prinesie úľavy, informuje The Epoch Times.


Zelený digitálny očkovací preukaz plánovaný EÚ by mal byť do letných prázdnin k dispozícii aj v Nemecku. Príslušná aplikácia sa sprístupní od polovice mája až koncom júna. Oznámilo to nemecké ministerstvo vnútra. Preukaz sa bude uznávať v celej Európskej únii.


Eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders privítal dohodu zástupcov 27 krajín. Text treba ešte finalizovať na rokovaniach s Európskym parlamentom. Pas bude obsahovať informácie o očkovaní, výsledkoch testov a údaje o prekonaní covidového ochorenia.


Vláda SR čelí žalobe za "Zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny smerujúce voči vlastnému obyvateľstvu"
Podnet na Medzinárodný trestný súd v Haagu za vykonanie nepovolených medicínskych experimentov , podala skupina advokátov, vedcov, lekárov, zástupcov iných profesií a občianskych aktivistov. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

Toto nariadenie ukladá národným úradom povinnosť vystaviť takýto dokument svojim občanom. Štáty si samé určia, ktoré obmedzenia sa tým zrušia a aké to prinesie uľahčenia. Podľa Reyndersa pas už nebude potrebný, keď Medzinárodná zdravotnícka organizácie (WHO) vyhlási koniec pandémie.


WHO:  Očkovací pas nesmie byť predpokladom na cestovanie !


Podľa vyjadrenia Európskej liekovej agentúry  (EMA) nemôže žiadne z génových očkovaní zamedziť prenosu vírusov, ako ani doložiť presný časový údaj o trvaní ochrany, alebo overiteľnej ochrane pred nepriaznivým priebehom, tvrdí Behrendt. „Inými slovami, reťaz infekcie sa neprerušuje, nechránia sa rizikové skupiny, hygienické opatrenia sa musia naďalej dodržiavať, ochrana môže kedykoľvek nepozorovane pominúť a údaje o účinnosti sa nevzťahujú na zabránenia hospitalizácii, či dokonca fatálnym prípadom.“


Eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders preto zdôraznil, že očkovací preukaz nemôže byť za žiadnych okolností nevyhnutným predpokladom na cestovanie v rámci EÚ. Mal by prípadne len uľahčiť prechod cez hranice, uzatvára The Epoch Times.


Nebezpečná covidová politika väzní a zabíja detskú dušu (Christian Kreiss)
Komentár Christiana Kreissa (The Epoch Times) Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová