Vláda: Novinári majú mať po novom prístup na úrad vlády až po začiatku rokovania
15 | 04 | 2021 I Petra Demková/TASR

Vicepremiérka Remišová dnes oznámila po rokovaní vlády novinku. Novinári nebudú mať prístup na Úrad vlády pred rokovaním. Obmedziť by sa tak mali brífingy s ministrami pred zasadnutiami. Vraj to zdržuje. To, aká je pravda, všetci vieme. Treba zatvoriť ústa niektorým neposlušným členom vlády, ktorí občas pred rokovaním príliš veľa rozprávajú.  



Veselé novinky

Vicepremiérka Remišová dnes oznámila po rokovaní vlády novinku. Novinári by mali mať po novom prístup na Úrad vlády SR až po začiatku rokovania kabinetu. Obmedziť by sa tak mali brífingy s ministrami pred zasadnutiami.

Remišová až ofialovela od zlosti. “Toto už je normálna nemohúcnosť…", Pellegrini ju totálne valcoval
Peter Pellegrini zhodnotil vládnutie Veroniky Remišovej, ktorá po slovách bývalého premiéra SR úplne stíchla. Podľa opozičného poslanca a lídra strany HLAS-SD ide o nemohúcnosť, ktorú vláda dokazuje. Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


Ako dôvod Veronika Remišová uviedla: „Boli výčitky, že členovia vlády chodia neskoro na rokovania vlády a následne sa musí na nich čakať, keďže niektorí sú výrečnejší ako iní." Kabinet sa dohodol, že úrad vlády stanoví nové pravidlá. Pravdepodobne sa podľa nej bude meniť aj čas začiatku vlády.
To určite. A my „papáme“ seno.

To, čo je jasné každému, že vláda chce stoj čo stoj zabrániť niektorým, „neposlušným“ členom vlády, ktorí majú tendencie, ako sa hovorí, pustiť si „ústa na špacír“ viac ako by sa niektorým páčilo, Remišová rezolútne odmietla.

Pravda je však taká, že vláda Igora Matoviča, pardon Eduarda Hegera, jednoducho nedokáže vládnuť inak ako zákazmi, vyhrážkami, a zastrašovaním a cenzúrou.

Remišová rovnako nepripustila, že by sa vláda správala k novinárom tak, ako Robert Fico. Novinári samozrejme totiž okamžite reagovali podráždene. Niektorí dokonca Remišovú obvinili, že členovia tejto vládnej garnitúry sa správajú k novinárom ešte horšie, ako Robert Fico. Veronika Remišová si však nemyslí, že by sa súčasná vláda správala k novinárom zle.
Čo na záver? Smiať sa, či plakať?

Nuž, je ťažké vyhodnotiť, či vôbec Slovensko niekedy malo vládu, ktorá by pracovala v utajovanejšom režime ako vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera. Je pravidelným úkazom odmietanie komunikácie s novinármi či verejnosťou, schovávanie sa, utajovanie, úteky pred novinármi. Absolútnou novinkou je od marca 2020 aj zamykanie novinárov na Úrade vlády, aby mohol premiér ujsť.

Áno, toto je tá najtransparentnejšia vláda v histórii. Blahoželáme.

Vláda pracuje. "Stěrače stírají! Ostřikovače stříkají!" - Remišovej óda na radosť po rokovaní vlády
"Stěrače stírají! Ostřikovače stříkají!" - znie v origináli časť legendárnej hlášky z českej kultovej komédie Vrchní prchni! Po prečítaní statusu podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej sa akosi sama táto hláška vtláča na jazyk. Až príliš... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021