To je ale hanba! Pčolinská si napísala ospravedlnenku, nezvláda sedieť v parlamente. Ale plat dostáva aj naďalej
15 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Manželka zadržaného exšéfa SIS zmizla z rokovaní národnej rady a stiahla sa aj zo sociálnych sietí. Akoby sa po nej zľahla zem. Plus7dní zistil, že poslanci sa sami môžu ospravedlniť a užívať si platené voľno ako dlho chcú!


Celé Slovensko je už zvyknuté, že naši politici riešia všetko, čo nemohli povedať v priamom prenose, na sociálnych sieťach. Väčšinou však verejnosť bavia svojimi názormi. Máme tu ale aj výnimku. A tou je Adriana Pčolinská.

Tá evidentne žiadne názory nemá, zato má skvostný šatník za desiatky tisíc eur. A tým sa nikdy nehanbila prezentovať na sociálnych sieťach. No zrazu zostalo ticho.

Poslankyňa za hnutie Sme rodina Adriana Pčolinská počas svojej päťročnej politickej kariéry v politike veľa vody nenamútila. Odborníčka Borisa Kollára na školstvo radšej ako politiku riešila vo svojich statusoch kabelky, doplnky, make-up, účes. Jednoducho sa správala ako nejaká neúspešná miss, ktorá svojím zovňajškom naháňa lajky.

Politici vo vláde by mali najskôr absolvovať riadne psychotesty, navrhuje Uhrík (VIDEO)
Súčasná vládna koalícia, najmä zásluhou Igora Matoviča, dostala prívlastok vláda bláznov. Zrejme aj preto navrhuje novovzniknuté hnutie Republika, aby sa v budúcnosti vládni predstavitelia podrobili psychotestom. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Odkedy však jej manžela, bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského zadržali, po výstrednej poslankyni akoby sa zľahla zem.
Platené voľno na neurčito

Adriana Pčolinská už v polovici marca napísala kancelárii parlamentu, že bude v práci chýbať. Požiadala o ospravedlnenie  zo schôdze hneď na dva týždne, od 16. marca do 1. apríla.

Ak sa poslanec ospravedlní, plat sa mu nekráti. Na výplate by videl menej len vtedy, ak by „riadnu ospravedlnenku“ neposlal. Dôvody neúčasti pritom stačí pomenovať vágne. Pod „osobnými dôvodmi“, ktoré uviedla Pčolinská, sa môže ukrývať čokoľvek, píše Plus7dní.

Fico: Aj novinári, ktorí ho predtým glorifikovali pochopili, že Matovič je pomätený (VIDEO)
Staronová vláda leží v žalúdku opozície rovnako ako tá pred ňou. A to aj preto, že v nej sú v podstate tí istí ľudia. Svoje výhrady voči kabinetu Eduarda Hegera vyjadril predseda Smeru-SD Robert Fico aj v rozhovore pre Televíziu Slovan, ktoré... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Neúčasť poslanca na rokovacích dňoch schôdzí posudzuje predseda Národnej rady SR až po skončení kalendárneho mesiaca, a to na základe predchádzajúceho vyjadrenia predsedu poslaneckého klubu, či dôvod neúčasti poslanca na rokovacích dňoch schôdzí národnej rady možno považovať za závažný a jeho ospravedlnenie za riadne,“ vyjadrili sa z parlamentu.

Limit na počet dní, počas ktorých sa poslanci môžu ospravedlniť a užívať si platené voľno, neexistuje.
Nielen parlament

Poslanci, ktorí, mimochodom, mesačne zarábajú 5 242 eur, nikomu skladať účty nemusia. Dôvody svojej absencie v práci tak verejnosti nemusí vysvetľovať ani Pčolinská.

Stretnutie Putina s Bidenom by sa mohlo konať v Bratislave, navrhuje Danko (VIDEO)
Vysoký stupeň nebezpečia vojenského konfliktu na ukrajinsko-ruských hraniciach si uvedomuje aj americký prezident Joe Biden, ktorý vyzýva Vladimíra Putina na stretnutie. A práve to by chcel zorganizovať šéf národniarov Andrej Danko u nás, v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


No po obvinení manžela sa docentka Pčolinská vytratila aj zo života na sieti. Z účtu na Instagrame urobila súkromný a svoj súkromný účet na Facebooku rovno zrušila.

Zostal tak len jej profesionálny profil. Tam veľmi aktívna nikdy nebola. Paradoxné je, že naň naposledy zavesila príspevok 14. septembra 2020 o vymenovaní manžela za riaditeľa Slovenskej informačnej služby.

Belousovová: "Michelovi by som si sadla na kolená, rovno pred Erdoganom. Ženy v Európe so sebou nedajú kývať!"
"Skutočnú tvár liberalizmu sme mohli vidieť počas audiencie u Erdogana, keď pána Michela ani len nenapadlo zdvihnúť svoj ctený zadok zo stoličky. Všetko je to len pokrytectvo a klamstvo v mene získania voličov a moci!" zamýšľa sa Anna Belousovová... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021