Matovič zabudol, že už nie je premiér. A vláda sa mu to bojí pripomenúť
15 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Expremiér Igor Matovič sa ešte stále nestotožnil so svojím postavením v staronovej vláde. Samovoľne na seba preberá kompetencie ministerstva zdravotníctva, zahraničných vecí, práce a sociálnych vecí. Premiér Heger sa iba prizerá a Lengarský je očividne vo vláde navyše.


Igor Matovič je ministrom financií len krátko, no už si mohol zvyknúť na to, že na premiérskej stoličke sedí niekto iný. Pletie sa do kompetencií iných ministerstiev a dokonca aj do kompetencií premiéra. Lenže on môže! Nikto z vlády mu to zatiaľ nezatrhol. Jediným problémom je verejnosť. Škoda len, že kompetentní nedokážu rozumne vysvetliť, prečo je to tak.



Bezmocný Heger

Premiér Eduard Heger musel viackrát odpovedať na otázku, prečo vakcínu Sputnik rieši práve Matovič a po tom, ako expremiér oznámil namiesto nového ministra zdravotníctva uvoľňovanie opatrení, je otázne, akú úlohu vo vláde zastáva Vladimír Lengarský, píše portál TA3.com.


Podľa politológa Branislava Dolného sa napriek zmene pozícií Hegera a Matoviča vo vláde ich vzťah výraznejšie nezmenil. "Je zrejmé, že Eduard Heger sa snaží vyhnúť priamej konfrontácii s Igorom Matovičom a nezabránil mu angažovať sa v riešení otázok, ktoré si sám určuje, a ktoré mu ako ministrovi financií neprináležia," všíma si politológ.

Matovič je už ako Fico: Poviem vám viac, keď vaša nenávisť voči mne trochu opadne
Igor Matovič sa stále viac začína podobať na Roberta Fica v čase jeho veľkého boja „proti všem“ a najmä proti novinárom. Aj on sa pustil do boja s novinármi, ktorí, podľa neho, začínajú po ňom veľkú poľovačku. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Matovič stále nové rozdelenie kompetencií nerešpektuje. A nielen to. Expremiér "ďalej eskaluje konflikty a vytvára stále nové napätia v koalícií a spoločnosti," zhodnotil Dolný.

"Základný problém, ktorý viedol ku koaličnej kríze, tak stále pretrváva a výmena na poste premiéra zatiaľ nepriniesla zásadné zmeny v pôsobení Igora Matoviča vo vláde," konštatuje politológ.
Lengarský má smolu

Nový minister zdravotníctva je v neľahkej situácii. "Rozhodovanie o aktuálne najdiskutovanejšej otázke využitia vakcíny Sputnik V nemá vo vlastných rukách, keďže ju rieši Igor Matovič," vysvetľuje politológ.

Zabila študentku na prechode a jazdí dodnes: Do prípadu missky sa zapojil aj Žilinka
Až polroka po tragickej autonehode padlo obvinenie na Miss Universe Danielu Kralevich, ktorá zapríčinila úmrtie čerstvo plnoletej študentky, keď šoférovala SUV a na prechode pre chodcov vrazila do 18-ročného dievčaťa v Bratislave, informujú... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Tibor Sipos


"Bude otázkou najbližších týždňov, či si premiér aj minister zdravotníctva dokážu zabezpečiť autonómnosť svojho rozhodovania, čo môže viesť k napätiu s Igorom Matovičom, alebo budú akceptovať jeho zasahovanie do rozhodnutí mimo oblasť ministerstva financií, čo bude znamenať pokračovanie napätia vo vnútri vládnej koalície," zhrnul Dolný.

Vláda SR čelí žalobe za "Zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny smerujúce voči vlastnému obyvateľstvu"
Podnet na Medzinárodný trestný súd v Haagu za vykonanie nepovolených medicínskych experimentov , podala skupina advokátov, vedcov, lekárov, zástupcov iných profesií a občianskych aktivistov. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Gabriel Matta