Americká senátorka sa riadne sekla! Americkým vzdušným silám zablahoželala s fotkou ruských Su-34
15 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Senátorka Cindy Hyde-Smithová vymazala trápnu chybu po tom, čo sa jej vysmiali používatelia Twitteru. Poukázali totiž na to, že jej narodeninová karta určená pre velenie rezervy amerického letectva zobrazovala ruské prúdové lietadlá Su-34, nie americké, informuje portál RT.




„Všetko najlepšie k 73. narodeninám @USAFReserve! Vďačná za všetkých záložníkov, ktorí sú neustále pripravení slúžiť nášmu národu,” tweetovaal Hyde-Smithová v stredu popoludní nad obrázkom zobrazujúcim štyri prúdové lietadlá.

Hyde-Smithová hovorila o dátume založenia Rezervného velenia USAF, ktoré bolo ustanovené 14. apríla 1948. Škoda, že štyri tryskáče zobrazené na fotografii neboli americké.

Rob Lee, doktor vojenských štúdií na King's College v Londýne, zavtipkoval, že Hyde-Smithovej tweet bol súčasťou „národnej zábavy Američanov, keď si pomýlila ruské zbrane s našimi“.

Šokujúce: V našej galaxii je podľa štúdie až 36 civilizácií pripravených na kontakt s nami!
Sme vo vesmíre sami, alebo sú na nejakej inej planéte či v inej slnečnej sústave nejakí živí tvorovia? Tak nad touto otázkou sa zrejme zamýšľal nejeden z nás. Ako sa ukazuje, vo vesmíre nie sme sami. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Zahrnul screenshoty predchádzajúcich podobných rozpakov - reklamnú kampaň Trumpa zo septembra 2020, ktorá obsahuje aj ruské lietadlá, a tweet z októbra 2019 od kongresmana Briana Masta, ktorý zaželal americkému námorníctvu všetko najlepšie k narodeninám s obrázkom raketového krížnika ruského námorníctva Piotr Veliky (Peter Veľký).

Veľké chyby v ruských zbrojných systémoch neurobili iba zákonodarcovia USA a volebné kampane. Začiatkom tohto týždňa CNN ukázala ukrajinské tanky na palube železničných vozňov a tvrdila, že sú to ruské tanky smerujúce k hranici Ukrajiny. Aj keď hardvér vyzerá určite podobne, diabol je, ako sa hovorí, v detailoch.

Ankara: USA zrušili vyslanie svojich dvoch vojnových lodí do Čierneho mora
Spojené štáty zrušili plánované vyslanie svojich dvoch vojnových lodí do Čierneho mora. Oznámili to v stredu nemenované zdroje z prostredia tureckej diplomacie i turecké štátne médiá, uviedla agentúra AFP. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | tasr