AKTUALITA: Čaputová tvrdí, že Rusi nežiadali vrátenie Sputniku preto, že ho testoval ŠUKL. Matovič teda klamal
15 | 04 | 2021 I Michal Filek

Prezidentka Zuzana Čaputová práv uviedla, že Rusi nežiadali o vrátenie vakcíny Sputnik V preto, že ho testovalo laboratórium, ktoré nebolo certifikované EMA.  Dôvodom mala byť iná skutočnosť. Igor Matovič teda verejnosť klamal. Zároveň, po preštudovaní zmluvy došla k záveru, že tá by mala byť štandardne zverejnená. 


"V pondelok som požiadala ministra zdravotníctva o sprístupneniu zmluvy, lebo sa objavili informácie, že SR porušilo túto zmluvu a musí vrátiť vakcíny. Po preštudovaní zmluvy som prišla k záveru, že ide o typ zmluvy, ktorá by mala byť riadne zverejnená," uviedla pred novinármi Čaputová.

Okrem toho si prezidentka vyžiadala aj list, ktorým Rusi požiadali o vrátenie vakcín.

"Verejnosť bola informovaná, že je to preto, že ju testoval ŠUKL, ktorý na to nemal oprávnenie Európskej liekovej agentúry. Toto tvrdenie nie je pravdivé. Dôvodom požiadavky na vrátenie bola iná skutočnosť. Viac svetla vnesie zverejnenie zmluvy. Očakávam, že do tej doby, než sa tak stane, nebude verejnosť zavádzaná," dokončila Zuzana Čaputová.

Rusko vyzametalo s Matovičom a obvinilo ŠÚKL zo sabotáže vakcíny Sputnik V
Ruský fond priamych investícií (RFPI) požiadal vládu Slovenskej republiky, aby vrátila vakcínu Sputnik V. Informujú o tom viaceré ruské médiá. Rusko jednoducho vyzametalo s Matovičom. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič