Robert Fico vysvetlil, prečo nosí namiesto respirátora priesvitný štít. Jeho dôvod vás dostane
14 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Jediným politikom, ktorý nosí na prekrytie úst a nosa namiesto respirátora či rúška ochranný štít z plexiskla je Robert Fico. Tým možno hnevá obyčajných Slovákov, no on s tým prestať nemieni.


Podľa nariadenia vlády a hlavného hygienika sa u nás musí v interiéroch nosiť na prekrytie dýchacích otvorov respirátor FFP2. Čo však platí pre bežného smrteľníka neplatí pre šéfa Smeru-SD a trojnásobného premiéra Roberta Fica. Dôvod, prečo ho nosí v interiéri napriek nariadeniu vysvetľuje portál dnes24.sk.
Keď mám hovoriť 30 minút do respirátora, tak to mi rovno môžete pripraviť nitroglycerýn

Portál 1.pluska.sk priniesol video z tlačovej konferencie Smeru-SD, ktorá sa konala v Prešove a na jej konci zaznela otázka Robertovi Ficovi, prečo nosí na prekrytie úst a nosa priesvitný štít z plexiskla, keďža na Slovensku sa už niekoľko týždňov musí nosiť v uzavretých priestoroch respirátor FFP2. „Pán redaktor, budem vždy pripravený niesť zodpovednosť za svoje konanie, ale mám vždy primerané odôvodnenie. Zaujímavé, že nikto sa neopýtal Matoviča, keď bol na svadbe bez všetkého. No, ja som vždy predmetom takýchto otázok…“ zareagoval na otázku šéf Smeru-SD.

„Rozhodol som sa, že na tlačových konferenciách budem používať tento štít. Pozrite sa na televíziu, kde nemajú rúška,“ pridal Robert Fico na vysvetlenie zrejme si neuvedomujúc, že štít nosí aj v Národnej rade. „Ak môžu napríklad v zábavných reláciách našich televízii mať takéto štíty, ja tiež. Mojou prácou sú rečnícke výkony, a keď mám hovoriť 30 možno 40 minút do respirátora, tak to mi rovno môžete pripraviť nitroglycerýn. Aký to má význam,“ obhajoval svoje konanie trojnásobný premiér.

Fico: Matovič je politická mŕtvola, ktorá je ďalej nepoužiteľná! Všetko smeruje k predčasným voľbám
07 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev