Polícia pátra po Harabinovi, lebo nepreberal zásielky. Nenosí rúško, nepustili ho na poštu...
14 | 04 | 2021 I tasr

Po bývalom šéfovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi pátra polícia. Harabin pre TASR potvrdil, že o policajnom pátraní vie.


Vyhlásil, že pátranie by malo súvisieť s tým, že nepreberal zásielky od vyšetrovateľa. "Pozvánky som nepreberal, lebo keď som išiel na poštu a nenosím rúško, lebo nemám takú právnu povinnosť, tak ma na poštu nepustili," spresnil. Harabin zdôraznil, že policajti následne pri snahe doručiť mu osobne predvolanie mali viackrát porušiť domovú slobodu.

Uviedol, že podal trestné oznámenie na policajného prezidenta Petra Kovaříka a príslušného vyšetrovateľa. "Ešte niekedy 15. decembra robil Kovařík tlačovú konferenciu a povedal tam, koho budú stíhať za 17. november. Ale necitoval mená a priezviská. Hneď na to mi však volali novinári s tým, že budem vyšetrovaný za podnecovanie," dodal. Na Hodžovom námestí sa 17. novembra konal protest proti vtedajšej vláde.

Harabin podal trestné oznámenie. Policajti porušili domovú slobodu pri doručení zásielky
Štefan Harabin prostredníctvom Facebooku oznámil, že podáva ďalšie trestné oznámenie. Súvisí s konaním polície. Začalo sa po tom, keď 17. novembra nemal rúško a nabádal aj ostatných, aby ho nenosili. Harabina obťažuje vyšetrovateľ a využíva na to... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Petra Demková