Petíciu na podporu inštitúcií poškodených Matovičom podpísalo 18 000 ľudí
13 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Koordinátorka občianskej platformy Nie v našom meste Martina Strmeňová zorganizovala petíciu na podporu slovenských vedcov a inštitúcií. Cítia sa poškodení vyhlásením Igora Matoviča, v ktorom ich nazval idiotmi. Petíciu podpísalo už 18 000 Slovákov, informuje Nový Čas.

Tento priaznivý výsledok sa podarilo dosiahnuť za tri dni. Petícia je zverejnená na webovej stránke občianskeho združenia Via Iuris, mojapeticia.sk.

Zámerom petície je prešetrenie vyhrážok adresovaných zamestnancom Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied (BMC SAV) a Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Obsahuje tiež výzvu adresovanú premiérovi Eduardovi Hegerovi, aby verejne odsúdil Matovičove nenávistné prejavy a podporil poškodené inštitúcie a ich zamestnancov.

Autori organizácie zároveň žiadajú zverejnenie zmluvných záväzkov súvisiacich s nákupom či testovaním ruskej vakcíny, ktorá je už šesť týždňov uskladňovaná na Slovensku.

Matovič má so Sputnikom, ktorý už nevlastníme, vážny problém, tvrdí Andrej Danko (VIDEO)
Situácia okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V dovezenej na Slovensko 1. marca sa diametrálne otočila. Namiesto očkovania ju budeme musieť Rusom vrátiť. A možno aj s pokutou či sankciami. Tvrdí to aj šéf národniarov Andrej... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik