Myslíte si, že Krym patril Ukrajine? Omyl! Dejiny hovoria jasne: Rusko je Krym a Krym je Rusko!
13 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia na východnej hranici Ukrajiny s Ruskom je stále komplikovaná. A to aj zásluhou presúvania vojsk NATO po Európe. Ukrajina sa obáva, že jej hrozí zo strany Ruska invázia podobná tej, ktorú zažila, keď jej bol „ukradnutý“ Krym. Ľubomír Sim v statuse vysvetľuje, že si Rusi vzali iba to, čo im patrilo.


Ukrajina stále trvá na svojom, že Krym bol Rusmi anektovaný, pretože jej patrí. To by sa však mohli dožadovať aj Maďari časti územia Slovenska. S Krymom je to úplne ináč, čo v statuse na sociálnej sieti vysvetľuje Ľubomír Sim, podľa ktorého bolo toto územie ruské a Ukrajine ho „daroval“ Nikita Chruščov. A práve toto chce vysvetliť aj nášmu štátnemu tajomníkovi ministerstva zahraničia Martinovi Klusovi.
Gréci kolonizovali Krym už v staroveku a postavili dnešný Kerč

Sim na úvod píše o „odborných idiotoch“, ktorí videli históriu iba na obrázku. „A preto si to trochu rozoberieme! Pán Klus, ktorý všetkým s iným názorom nadáva v televízii do trollov, ktorí sa liahnu na trollských farmách. Toto je prednáška pre vás, lebo je hanbou, ako verejné klamete a ešte sa tvárite dôležito!“ píše Sim.

Prikladá dejepisné fakty: „Krym je známy od staroveku ako Tauris z gréckej mytológie. Ak by ste tvrdili, že Krym je grécky, to by som pochopil! Gréci kolonizovali Krym už v staroveku a postavili dnešný Kerč. V ich mytológii sa spomína už v argonautoch a Odysey.“

„Myslím, že váš najväčší problém, ako aj problém USA, spočíva v tom, že Krym bol určitý čas súčasťou chazarskej ríše! Tých Chazarov, ktorých Rusko vyhnalo, ktorí neskôr prijali naoko židovstvo a ktorí dnes ovládajú USA a celý svet! Tých Chazarov, ktorí odvtedy nenávidia Rusko a prisahali mu pomstu! Tých Chazarov, ktorí sa tvária ako židia, ale pritom tento vyvolený národ zneužívajú na svoje ciele! V 13. storočí ovládli Krym Tatári ako súčasť Džingischánovej Zlatej hordy, ktorí neskôr prijali islamskú vieru a po rozpade Mongolskej ríše sa Krymský chanát stal vazalom Turecka a chán sa zmenil na sultána!“ pokračuje Sim v dejepisnom okienku.

Krym patrí Rusku a NATO si zaslúži, aby sa stratilo zo sveta, tvrdí rezolútne Ján Čarnogurský
Hroziaci vojnový konflikt na Ukrajine straší aj Slovákov. Viac o ňom, ale aj o vzťahoch medzi Ukrajinou a Ruskom, napísal na sociálnej sieti Ján Čarnogurský starší, ktorý je predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Od roku 1783 sa po rusko-tureckej vojne stal Krym súčasťou Ruska

„Mimochodom, práve z Krymu, z Janovských miest obliehaných Tatármi, bol do Európy dovezený mor. Pretože Tatári do obliehaných miest hádzali nakazené mŕtvoly. Od roku 1783 sa po rusko-tureckej vojne stal Krym súčasťou Ruska! Z polostrova sa stalo letné sídlo cárov, čo na Krym pritiahlo ruskú elitu! V roku 1921 vznikla autonómna Krymská sovietska republika. A teraz to bude zaujímavé! V roku 1954 Chruščov, ktorý sa cítil viac Ukrajincom ako Rusom, daroval Krym Ukrajine, pretože nepredpokladal, že sa niekedy Sovietsky zväz rozpadne! V roku 1991 pripadol Krym Ukrajine, ale stále ako autonómna republika! Viete, čo znamená autonómna republika, pán Klus? Ak nie, tak vám môžem o tom urobiť samostatnú prednášku!“ uťahuje si Sim zo znalostí nášho štátneho tajomníka rezortu diplomacie.



„Takže Krym sa v roku 2014 ako autonómna republika rozhodol na podklade referenda stať súčasťou Ruska a Putin im vyhovel! Bodka! Čo vy riešite samostatný štát? Autonómna republika sa môže sama rozhodnúť, kam chce patriť! A hlúpi trollovia nech nezrovnávajú autonómnu republiku s menšinou žijúcou na území majoritného štátu! To je taký rozdiel, akoby ste porovnávali Putina s Čaputovou!“ konštatuje Sim.

Následne sa opäť obracia na nášho diplomata: „Takže koho je Krym, pán Klus a podobní idioti, ktorí nám nadávajú do ruských trollov? Dúfam, že vám moja prednáška stačila, ak nie, môžem vám poskytnúť súkromnú, ale za tú si už budem účtovať poplatky! Rusko je Krym, Krym je Rusko!“

Ukrajina beštiálne odstrihla civilov na Kryme od dodávok pitnej vody
"Nech im ju Rusi vozia loďami" - povedal k tejto téme podpredseda ukrajinského kabinetu ministrov Aleksej Reznikov. Ten je zároveň ministrom pre takzvanú „reintegráciu dočasne okupovaných území“. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Ivan Brožík