Matovič si zase ukradol tlačovku pre seba. Na záver všetkých „ovracal“ nenávisťou
13 | 04 | 2021 I Petra Demková

Diváci tlačovej konferencie o epidemiologických opatreniach ostali prekvapení hneď, keď zistili, že sa na nej zúčastnia nielen minister zdravotníctva V. Lengvarský a premiér E. Heger, ale aj minister financií Igor Matovič. Neostal nič dlžný svojej povesti. Záver tlačovky si ukradol pre seba a predviedol voľný štýl plný nenávisti.



Sociopat musel byť pri tom

Ak by ste čakali, že dôvodom účasti Igora Matoviča na tlačovke boli témy týkajúce sa financií, tak sa mýlite.

Z akého dôvodu bol účastníkom tlačovky, ktorá sa žiadnym spôsobom netýkala financií, jasné nie je. Pozorovateľovi sa ponúka len jediná odpoveď na túto otázku. Igor Matovič nedokáže prežiť, keď nie je prítomný na tlačovke v čase, keď sa situácia zlepšuje. Áno, bol premiérom celý čas, kým sa situácia zhoršovala a v dôsledku vlastnej neschopnosti nedokázal situáciu mesiace zvrátiť. A teraz, keď sa na jar vďaka počasiu dostavujú úspechy a čísla klesajú, narcis a sociopat Matovič chce byť pri tom. Navyše keď sa oznamujú uvoľnenia. Lenže asi ani sám netušil, že sa neovládne a tlačovku si ukradne pre seba.

Petíciu na podporu inštitúcií poškodených Matovičom podpísalo 18 000 ľudí
13 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Slzy, boľačky, mindráky

Takže po tom, čo sa premiér Eduard Heger na záver tlačovky s každým rozlúčil a bol na odchode, nečakane si zobral slovo opäť Igor Matovič. Opäť sa prejavil sebe vlastným spôsobom. Verejne sa vyplačkal, dal si pofúkať svoje boľačky a vytiahol osobné mindráčiky. Celý záverečný voľný štýl Igora Matoviča pôsobil ako extempore päťročného rozmaznaného decka, ktoré bežalo za mamou žalovať.

Na smeč Matovičovi nahrala otázka novinárky, ktorá zaznela nejaký čas predtým a bola adresovaná Hegerovi a Lengvarskému. Prečo sa neočkuje Sputnikom? Matovič mal v tomto momente potrebu zhrnúť celú genézu schvaľovania za posledné týždne a chvejúcim sa hlasom „ogrcal“ ŠÚKL, Baťa, Zuzanu Baťovú aj médiá.
Keď chýba v hlave hlások

Jednoducho Matovič opäť ukázal, že sa nevie ovládať, že ním lomcuje pocit vlastnej dôležitosti a sním neustále prichádza nutkavá potreba reagovať na všetko, čo sa kde o ňom mihne. Akoby ani neexistovala možnosť mlčať či niečo len tak prejsť s nadneseným úsmevom. Hlások, ktorý zdraví ľudia mávajú v hlave, hlások, ktorý by hovoril „Toto nie je tvoja tlačovka, kontroluj sa“, zastaviť Matoviča nedokáže.

Ústav žiada od Matoviča ospravedlnenie: "Prekročil hranicu," tvrdí konzílium odborníkov
12 | 04 | 2021 | Tibor Sipos


Igor Matovič medziiným oznámil, že pravdepodobne zajtra (v stredu) na tlačovke samostatne ozrejmí skutočnosti ohľadom vakcíny Sputnik. Následne sa pustil do informovania o tom, že Slovensko žije šesť dní lynčom Matoviča a prekypovaním nenávisti voči Matovičovi. Novinárom nakázal pozrieť sa do médií, akým spôsobom o ňom píšu.
Nahnevaným pochodom chod!

„Bol som obvinený z čohokoľvek. Bol som permanentne vystavený vulgárnym urážkam,“ povedal. A následne oznámil, že vlastne nemá chuť robiť tlačovku, keď vidí, aké informácie novinári „podsúvajú“ čitateľom. Potom povedal, že sa pred novinárov veľmi rád postaví, keď opadne nenávisť voči nemu. Či teda tlačová konferencia v stredu k Sputniku bude či nie, nevie teraz nikto.

Po tomto predstavení, samozrejme, Igor Matovič novinárom nedal žiadnu možnosť klásť otázky a odpochodoval nahnevane preč.

Na trhovisku v Bratislave sa objavil zvláštny billboard, óda na OĽaNO a Krajčího. Text pôsobí, ako by ho písal sám Matovič.  
Zvolený teatrálny spôsob pochvaly, aj jazyk textu na billboarde pôsobí akosi povedome. Igor Matovič bol v minulosti známy svojimi exhibicionistickými kúskami, aj svojom neustálou potrebou o svojich „úspechoch“ hovoriť velikášsky. „Jediné, čo... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Petra Demková