Baťovú a jej ŠÚKL určite zastávať nebudem. Kvôli nim prišil môj otec o nohu, priznáva Blaha
13 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič opäť pourážal našich vedcov, ale aj Zuzanu Baťovú a jej ŠÚKL. A práve na túto inštitúciu a jej riaditeľku má Ľuboš Blaha ťažké srdce. Oni údajne môžu za to, že jeho otec prišiel o nohu, preto im to dal vo svojom statuse aj poriadne „vyžrať“.


Ľuboš Blaha sa ako jeden z mála pri útokoch Igora Matoviča na ŠÚKL a jej riaditeľku Zuzanu Baťovú vôbec nezapojil do ich bránenia. A dobre vie prečo. Na sociálnej sieti opísal osobnú skúsenosť nielen so ŠÚKL, ale aj s Baťovou, takže obrany sa od neho určite nedočkajú. Jeho otec totiž pre pozastavenie práve ŠÚKL používania kubánskeho lieku pre cukrovkárov Heberprot prišiel o nohu.
ŠÚKL nezmyselne stopol ruskú vakcínu Sputnik, ktorá mohla zachraňovať životy

„Nikto na Slovensku nepochybuje o tom, že Igor Matovič je nebezpečný diletant. Ale pri všetkej úcte, robiť práve zo Zuzany Baťovej stelesnenie slovenskej vedy - tak to teda bŕŕŕ. Nebyť tejto pani, môj otec nemusel prísť o nohu... Rozpoviem vám jeden veľmi smutný príbeh a pochopíte, čo je to - číre zlo. Začnem aktuálnou kauzou Sputnik,“ píše Blaha.

Zároveň pripomína, že riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová je manželkou Rada Baťa, bývalého poradcu Andreja Kisku a jedného z najagresívnejších predstaviteľov tzv. liberálnej kaviarne.

Baťovej ŠÚKL podľa Blahu nezmyselne stopol ruskú vakcínu Sputnik V, ktorá mohla zachraňovať životy na Slovensku. „Vakcíny smú dodávať len západné farmaceutické korporácie. Vtedy je jedno, že po AstraZenece hrozia krvné zrazeniny či smrť, tam ich veselo picháme do Slovákov a Zuzana Baťová tlieska nadšením. Ale ruský Sputnik, ktorý po celom svete zachránil už milióny životov, držíme šesť týždňov pod zámkom a picháme ho do morčiat, lebo... Lebo Baťová,“ konštatuje Blaha.

Dodáva, že nie je to prvýkrát, keď Zuzana Baťová zapríčinila, že zdravie ľudí na Slovensku je ohrozené.

Úlohu, ktorú nám zadalo ministerstvo, som splnila a odovzdala, bráni sa šéfka ŠÚKL Baťová
Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová je momentálne v najväčšej paľbe kritiky od samotného expremiéra Igora Matoviča. Ten ju viní za to, že ruská neregistrovaná vakcína Sputnik V zrejme poputuje naspäť a očkovať sa ňou u nás... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Krajčí od ŠÚKL ochutnal vlastnú medicínu, nech si len spomenie ako „odpálil“ Heberprot

„Pred niekoľkými rokmi jej ŠÚKL zastavil iný dôležitý liek a tiež len preto, že bol z nepohodlnej krajiny. Z Kuby. Možno ste počuli o slávnom kubánskom lieku na tzv. diabetickú nohu. Volá sa Heberprot, používa sa v desiatkach štátov sveta vrátane Ruska, Mexika, Turecka, Argentíny či Ukrajiny. A zachránil už stovky tisíc pacientov. Napokon - kubánski vedci a lekári patria k najlepším na svete,“ píše Blaha.

Dodáva, že tomu, kto má cukrovku sa rany na nohe nehoja a z obyčajného otlaku môže odumrieť aj odumrie noha. „Z tých zápalov môžete aj umrieť. Môj nebohý otec mal diabetickú nohu a z osobnej skúsenosti vám poviem, aké je to zúfalstvo, keď neviete zohnať Heberprot, ktorý vám lekári odporúčajú ako jedinú šancu. Ale Heberprot je zakázaný a leží na sklade. A vášmu otcovi nakoniec musia odrezať nohu,“ dodáva smutne podpredseda Smeru-SD.

Blaha opisuje patálie, prečo nemohol byť liek naším ŠÚKL schválený. Údajne zomrel jeden 72-ročný pacient a nebolo vylúčené, že to nebolo práve z kubánskeho Heberprotu. Blaha spomína aj Miroslava Beblavého, ktorého telefonát Zuzane Baťovej zastaviť používanie Heberprotu na Slovensku.

„Ja len, že môj otec kvôli tomu prišiel o nohu a od zápalov takmer zomrel. A tu sa nejaký Beblavý s Baťovou rehocú ľuďom do očí, že im ničia zdravie - prepáčte, ale toto je osobné. Kvôli biznisu tu umierajú ľudia. A ja Baťovej neverím ani slovo. Ani pri Heberprote, ani pri Sputniku. A viete, čo je pikantné. Hneď po Beblavom vtedy najviac vrieskal Matovičov poslanec Marek Krajčí. Vraj Heberprot treba zrušiť, lebo nedostal povolenie od ŠÚKL. Vtedy sa mu to hodilo. A dnes ochutnal vlastnú medicínu,“ konštatuje Blaha.

Ľuboš Blaha gratuluje médiám, že si po roku a viac ako desaťtisíc mŕtvych uvedomili, že Matovič je blázon
"Pripomína mi to zabrzdeného účtovníka Uga Fantozziho, na ktorého sa z každej police jeho ženy rútili tony rožkov a on po tuhom premýšľaní "náhle pojal jakési podezření", že Pina mu zahýba s pekárom." Citát Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Vráťme Slovensku Sputnik, vráťme Slovensku Heberprot, dajme Slovákom Ivermectin

„Keď sme chceli zachraňovať diabetikov kubánskym liekom, Matovičovci proti nám zneužívali ŠÚKL, aby chránili záujmy západných farmafiriem. A dnes sa čudujú, že rovnakými zbraňami ich ubili v prípade Sputnika. Spomeňte si, pán Krajčí. A radšej čušte,“ odkazuje exministrovi zdravotníctva Blaha a dodáva, že je najvyšší čas zistiť, či neexistujú prepojenia pani Baťovej na rôzne korporátne záujmy.

„NAKA už mala dávno konať. Ide o ľudské životy.“ Blaha odsudzuje útoky na slovenských vedcov, ale robiť z kritiky manželov Baťovcov útok na slovenskú vedu je podľa neho čistá absurdita.



„Jej rozhodnutia vyzerajú, ako by ich písali nie v labákoch, ale na americkej ambasáde. Nebyť takých ako je Baťová, Beblavý či Krajčí, môj otec nemusel prísť o nohu. Všetko mohlo byť ináč. A preto prepáčte, ale keď počujem, že tu niekto robí z Baťovej hrdinku, tak sa mi obracia žalúdok,“ priznáva Blaha.

„Vráťme Slovensku Sputnik, vráťme Slovensku Heberprot, dajme Slovákom ivermektín. A hlavne prestaňme s tou hlúpou nenávisťou voči Rusku či Kube. Vráťme sa k skutočnej vede a k zdravému rozumu! Nič viac nechceme!“ končí status podpredseda Smeru-SD.

Čarnogurský ml.: Baťovej a ŠÚKLu vadí Sputnik, ale AstraZenencou, ktorú v iných krajinách stiahli, očkovať dovolili
Syn politika Ján Čarnogurského si všíma dva metre, ktoré má Zuzana Baťová a ŠÚKL na vakcíny. Západná vakcína, ktorú mnohé krajiny stiahli z obehu pre úmrtia a mnoho podozrení na závažné vedľajšie účinky, je podľa nich v poriadku. S tou ruskou majú... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková