Škandál: Vakcína Sputnik vraj stojí až 17 eur! Už nevoľte Matoviča, vyzýva Bittó Cigániková
12 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tak už je jasné, prečo toľké tajnosti s ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik. O šokujúcu informáciu sa postarala Jana Bittó Cigániková. Nielenže vyzradila jeho údajnú cenu, ale dokonca vyzýva ľudí, aby už Igora Matoviča nevolili.


Črtá sa ďalšia kríza v koalícii, nebodaj jej úplný rozpad? Poslankyňa Jana Bittó Cigániková, ešte stále šéfka zdravotníckeho výboru parlamentu, totiž prezradila kuloárne reči šíriace sa medzi politikmi. Jedna dvoj-dávka Sputnika údajne stojí až 17 eur. Avšak cena vakcíny AstraZeneca je čosi vyše eura, informuje portál ereport.sk.
AstraZeneca by mala stáť 1,20 eura, Sputnik až 17 eur

Šokujúcu informáciu mala členka strany SaS prezradiť vo svojom pravidelnom živom vstupe, počas ktorého odpovedá na otázky fanúšikov. „Neviem presnú cenu Sputnika, lebo sa to utajuje. Teraz hovorím, aké reči kolujú. Takže AstraZeneca by mala byť za 1,20 eura a o Sputniku sa hovorí, že 17 eur za dvoj-dávku. A je to vakcína založená na rovnakom princípe,“ prezradila Bittó Cigániková.

Vo svojom vstupe okrem iného povedala: „Bola som veľmi nemilo prekvapená z toho, aké podklady nám Rusi dali. Napriek tomu, že som vedela, že nechcú registrovať v EMA. Mala som však pocit, že keď majú dobrý výrobok, tak prečo by mali nejaký problém. Poviem vám, že mám aj dosť informácií a vôbec vo mne nevzbudzuje Sputnik dôveru. Určite ho nebudem odporúčať svojim blízkym a svojej rodine.“

Bittó Cigániková síce netvrdí, že Sputnik je zlá alebo nebezpečná vakcína, ale že k nej nie je dostatok dát. „Nepoznáme ani jej riziká. Radšej si vyberiem vakcínu, ktorá nejaké riziká má, ale ich poznám. To je dôležité,“ vysvetľuje šéfka zdravotníckeho výboru. Mala napätý vzťah nielen s exministrom zdravotníctva Marekom Krajčím, ale aj Igorom Matovičom. Expremiér žiadal jej hlavu ako predsedníčky zdravotníckeho výboru, ju zase naštvali Matovičove slová, keď tvrdil, že kope za finančnú skupinu Penta.

Pre Sputnik sa opäť hádajú ako baby na rínku. Matovič sa cíti ako biblický hrdina Dávid
Neregistrovaná ruská očkovacia látka Sputnik V je na slovenskej politickej scéne opäť v hre. Spory kvôli nej totiž začínajú nanovo. K Sputniku sa v statuse vyjadril aj expremiér Igor Matovič. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Všetkým by pomohlo, keby nebol Igor Matovič vo vláde

Oheň v krehkom prímerí v koalícii sa môže opäť rozhorieť po slovách poslankyne, ktorá by Matoviča najradšej videla mimo vlády. „Úprimne si myslím, že by všetkým pomohlo, keby nebol Igor Matovič vo vláde. My sme to aj chceli. Bohužiaľ, nemáme ani taký politický výtlak, myslím tým percentá, a ani kolegovia z ostatných strán to nepovažovali za tak dôležité. Musíme nejak vnímať aj politickú realitu,“ skonštatovala smutne Bittó Cigániková.

Zašla však ešte ďalej, čím určite vyvolá nové vášne v koalícii.Keď budete chcieť na budúce istotu, netreba Igora voliť. Treba dať väčší mandát SaS-ke, pretože čím máme väčší mandát, tým sme silnejší. Keď sme toto dokázali ako 6-percentná strana, takúto výmenu ministra zdravotníctva a výmenu premiéra, tak si predstavte, čo by sme dokázali ako 26-percentná strana. Smelo do toho. Netreba zabudnúť a budúce voľby naozaj treba dať podporu tým, o ktorých si myslíte, že by to zvládali lepšie,“ šokuje zrejme už predvolebnou agitáciou Jana Bittó Cigániková. Ďalší oheň je teda opäť na streche. Podarí sa aj ho uhasiť?

Rusko spúšťa vakcinačnú turistiku. Európania idú za Sputnikom do Ruska
Bude Rusko čoskoro pozývať cudzinov oficiálne na očkovanie do svojej krajiny? Naznačuje to minimálne výrobca Sputnika V. Zdá sa, že takýto program sa už pripravuje, informuje snanews.de. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová