Zvláštne: Matovič hovorí pri pomoci podnikateľom úplne iné veci ako guvernér Národnej banky
11 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská vláda sa pýši tým ako pomáha podnikateľom a živnostníkom prekonať to, že ich prevádzky musia byť zatvorené. Mnohí však tvrdia, že pomoc je absolútne nedostatočná. Viac o tom hovorí aj video zverejnené v statuse Mira Heredoša z hnutia Republika.


Gastrosektor, ale aj ubytovací segment sú prakticky na kolenách, zlé je to aj u iných živnostníkov no vláda si trvá na svojom – naša pomoc je dostatočná, ba jedna z najlepších v Európe. Ich tvrdenia vyvracia nielen vo svojom statuse Miro Heredoš z hnutia Republika, ale aj v jeho videu guvernér Národnej banky Peter Kažimír.
S pomocou pre podnikateľov sme na chvoste Európskej únie

„Stačilo klamstiev Matoviča!“ začína svoj status Heredoš a dodáva, že v hnutí Republika majú v pravde jasno. Spoločne si vraj prešli reálne ekonomické dáta s nasledovným výstupom:

1 - Výstup a informácie ministra financií z tlačovky pri ohlasovaní „Pomoci pre  - gastro“ označujeme ako podlé klamstvá voči poškodeným segmentom našej ekonomiky.

2 - Štátna pomoc nie je 5 % HDP a 5 MLD euro, ale 2 % maximálne 3 % HDP

3 - Nie sme v „lepšom strede“ grafu pomoci v EÚ, ako tvrdí Matovič, ale podľa dát Európskej centrálnej banky sme na chvoste EÚ!

4 - Do výdavkov štátneho rozpočtu na pomoc poškodeným segmentom sa nemôžu počítať a nepočítajú výdavky, ktoré si ministerstvo zadalo do svojho grafu žiadne bankové záruky (!), žiaden odklad úverov (!), žiadne odklady odvodov (!)

5 - Tak ako sa vyjadril šéf Rozpočtovej rady - štátna pomoc nie je 5 MLD euro a 5 % HDP, ale je polovičná voči pomoci štátov EÚ. Dokonca je tak slabá, že je potrebné „naliať“ do ekonomiky 2 MLD euro!

Finančný podvod za zvukov vládnych fanfár. Ohlásená pomoc gastru je nepochopenie reality alebo lož
Za hnutie Republika sa k dnešnej tlačovej konferencii vládnych strán na tému pomoci gastro segmentu odmietavo vyjadril Miroslav Heredoš. Šéfkuchár, ktorý pomáha reštauráciám a odborník na gastro. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Minister financií „Čihí“, guvernér Národnej banky „Hota“

Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič je ale s pomocou pre podnikateľov spokojný: „Nemáme sa za čo hanbiť, už za doterajšiu pomoc, ktorú sme podnikateľskému sektoru poskytli.“ Úplne opačne to ale vidí Peter Kažimír, guvernér Národnej banky Slovenska. „Slovenský balík pomoci je najmenší ak nie jeden z najmenších v eurozóne. Typická európska krajina poskytla pomoc vo viac než dvojnásobnej výške.“ Hnutie Republika má preto na vec jasný názor. „Za najväčšiu prioritu pokladáme prijatie „Odškodňovacieho zákona“, ktorý poškodeným prevádzkam aspoň sčasti naleje chýbajúce financie a napraví tak škody, ktoré svojim ležérnym prístupom plným nezáujmu spôsobil tento štát svojim občanom!“ píše v závere statusu Miro Heredoš.

Prvé zasadnutie Hegerovej vlády a jej priority: Stratégia pomoci Rómom, ich bývanie a zamestnanosť
07 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev