„Už sa nám nechce dlhšie čakať, otvárame!“ informuje majiteľa podniku vládu aj ľudí
11 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zúfalí majitelia a prevádzkovatelia gastropodnikov sú už na kolenách. Zatvorené majú dlhé mesiace a mnohí sa dostali okraj existenčných problémov. Nečudo, že sa ich niektorí rozhodli otvoriť.


Rozhodli sa tak nielen na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie, ale aj slabej podpory zo strany štátu. Mnohí navyše museli prepustiť zamestnancov, ba niektorí úplne zrušiť svoje prevádzky. Od zajtra 12. apríla sa rozhodli znovu sa vrátiť na svoje pracoviská nielen kaderníci a holiči, ale svoju prevádzku chce opäť otvoriť aj majiteľ reštaurácie Sýpka u Ludvíka, ktorý to verejnosti oznamuje vo svojom statuse na sociálnej sieti.

„Už sa nám nechce dlhšie čakať, tak sme sa rozhodli, že konečne otvoríme. Od pondelka sa u nás môžete zastaviť a zobrať si jedlo so sebou. Budeme piecť aj kváskový chlebík a k nemu nebudú chýbať naše alebo regionálne dobroty. Tešíme sa na vás,“ píše majiteľ reštaurácie, ktorá sa nachádza vedľa diaľnice pri obci Báb neďaleko Nitry.



Krčmári sú zúfalí, ich smutné príbehy trhajú srdce: „Nemáme z čoho žiť!“
Pandémia koronavírusu zasiahla do života mnohých ľudí tak, že sa dostali na okraj svojej existencie. Patria medzi nich aj majitelia reštaurácií a krčiem, ktorí otvorene priznávajú, že už sú na kolenách. Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.