Unikli dáta z ďalšej sociálnej siete. Tentokrát sa terčom hackerov stal Clubhouse
11 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Nedávno boli ohlásené veľké úniky údajov z  populárnej platformy sociálnych médií Clubhouse. Posledný zistený únik mohol zverejniť osobné informácie 1,3 milióna používateľov, informuje portál RT.




O zverejnení údajov informovali Cyber ​​News tento víkend. Databáza štruktúrovaného vyhľadávacieho jazyka obsahujúca záznamy používateľov, ako sú mená, adresy URL fotografií a počty sledovateľov, ako aj súvisiace používateľské mená na iných účtoch sociálnych médií, vrátane Instagramu a Twitteru, „bola bezplatne zverejnená hackerom fóra,“ stálo vo vyhlásení .

Správa naznačuje, že tieto osobné údaje boli zdieľané medzi hackermi. Uvádza sa v nej, že pri narušení údajov neboli našťastie nájdené žiadne „hlboko citlivé údaje“, ako napríklad podrobnosti o bankových kartách.

Bonnský virológ Streeck varuje pred tvrdým lockdownom so zákazom vychádzania
Hlavný virológ Univerzity v Bonne Hendrik Streeck varuje pred tvrdým lockdownom a zákazom vychádzania. Podľa neho sa takto len ďalej podporuje proces pokračovania infekcie. Uviedol to vo videu zo série „19 - die DUB Chefvisite“ časopisu DUB,... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Varovala však, že odhalené detaily z populárnej platformy môžu stále spôsobiť „skutočné škody“, ak ich použijú šikovní zločinci. Mohli by sa vytvoriť podrobné falošné profily viac ako milióna potenciálnych obetí, pričom páchatelia majú tiež prostriedky na kombinovanie informácií o tej istej osobe z rôznych účtov na sociálnych sieťach.

Uniknuté údaje by sa potom mohli použiť na krádež identity alebo na phishingové účely.

Čína neochotne pripúšťa: Naše vakcíny nie sú príliš účinné
Najvyšší čínsky úradník pre kontrolu chorôb v nedeľu pripustil, že domáce vakcíny proti koronavírusu majú nízku účinnosť. Komunistická vláda zvažuje, ako ich vylepšiť, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Neunikol ani LinkedIn a Facebook

Tento týždeň spoločnosť Cyber ​​News tiež informovala o masívnom úniku informácií z inej populárnej platformy, spoločnosti LinkedIn. Uviedla, že údaje z 500 miliónov profilov boli ponúknuté na predaj na hackerskom fóre.

Spoločnosť LinkedIn túto záležitosť prešetrila a potvrdila, že z nej boli vyňaté niektoré údaje z profilov členov.

Začiatkom tohto mesiaca bol kompromitovaný aj gigant v oblasti sociálnych médií Facebook. K úniku citlivých informácií z 533 miliónov používateľov došlo zjavne online. Dotklo sa to ľudí z viac ako stovky krajín a medzi uniknutými údajmi bolo údajne aj telefónne číslo riaditeľa Facebooku Marka Zuckerberga.

V čase nášho úmrtia niektoré bunky ožívajú, bude sa definícia smrti meniť?
Keď sa nám zastaví srdce, do mozgu sa prestane dostávať kyslík i živiny. Ľudstvo bolo dlhú dobu v dojme, že krátko po tom sa v ňom všetko zastavuje. Jeffrey Loeb so svojim tímom však túto vžitú predstavu o smrti definitívne vyvrátil, píše web... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Tibor Sipos