To, čo nám tu vládne teraz je tretia liga, je to absolútny úpadok politiky, tvrdí Chmelár
11 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Jedným z veľkých kritikov nielen Igora Matoviča, ale celej koalície je aj Eduard Chmelár. Na to, prečo by už táto koalícia nemala vládnuť má viacero vážnych argumentov, ktoré zhrnul na sociálnej sieti.


Politický a mediálny analytik, vysokoškolský učiteľ, historik, bývalý politik, publicista, aktivista, ale tiež neúspešný kandidát na funkciu prezidenta. To je vizitka Eduarda Chmelára, ktorý toho teda má za sebou dosť na to, aby mohol porovnávať a hodnotiť. V statuse na sociálnej sieti podrobil súčasnú štvorkoalíciu ostrej kritike.
Boris Kollár sa nemôže vyviniť z toho, že mal kamarátov mafiánov

František Chmelár priznáva, že rozhovor s ním robil kedysi slávny novinár Pavel Jacz, ktorý sa preslávil tým, že nakrútil priebeh študentského protestu 16. novembra 1989 a po revolúcii sa ako novinár začal venovať organizovanému zločinu, čo sa mu stalo takmer osudným.

„Vtedajší mafiánsky boss Peter Steinhübel alias Žaľuď ho aj s kumpánmi za bieleho dňa za súsoším na Námestí SNP dokopal takmer na smrť. Po zotavení a tejto skúsenosti sa na dlhé roky odmlčal, začal sa venovať automobilizmu a k politickej žurnalistike sa nevrátil ani po tom, čo Žaľuďa zastrelili,“ píše v úvode Chmelár. Dodáva: „Znovu sa ozval až vo chvíli, keď sa na politickej scéne zjavil ako „démon v ľudskej koži“ človek, ktorý bol jedným zo Žaľuďových poskokov, ktorý mu štartoval autá a ktorý v predmetnej záležitosti zbitia novinára svedčil proti Jaczovi, takže Steinhübel sa vyhol z trestu v úplne jasnom prípade - Boris Kollár.“

Jacz podľa Chmelára napísal sériu blogov, v ktorých Kollára usvedčil, že klamal, keď tvrdil, že so Žaluďom nepodnikal, zverejnil výpisy z obchodného registra a vyhlásil, že Deák, Kollár a Steinhübel tvorili „svätú trojicu“ vtedajšej mafie. „Pavla Jacza nepomýlil sympatický úsmev Borisa Kollára, on vie, kto to je. Rovnako to vie aj môj priateľ a skvelý spisovateľ Peter Holka, ktorému Žaluď zneužil dcéru a vo chvíli, keď malo prísť k súdu, sa za nevyjasnených okolností stala obeťou autonehody. Predstavte si, aké to musí pre týchto zainteresovaných ľudí byť, keď takýchto darebákov predstavujú médiá ako ctihodných občanov a požívajú úctu najvyšších ústavných činiteľov,“ zhodnotil Chmelár v statuse minulosť súčasného predsedu parlamentu.

Chmelár: "Čarnogurský Fico, Radičová... a zrazu bác, Matovič s Hegerom! Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?"
"Urobme Slovensko opäť inteligentným!" vyzýva v najnovšom statuse Eduard Chmelár. Máme chybne nastavené priority. Radšej otvoria kostoly, ako školy, týždne sa hádajú o potratoch, ale nie sú schopní prijať stav klimatickej núdze. Mentálne ukotvení... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

Tí, ktorí tu vládli predtým a tí, ktorí sú tu teraz sa nemôžu porovnávať

Po voľbách suverénny víťaz OĽaNO brutálne stráca podporu, rovnako ako Igor Matovič, ktorého znenávidelo už viac ako 83 % ľudí. Preferencie však padajú aj ostatným stranám koalície. „Je to tým, že to, čo tu vládne, je tretia liga. Ak si porovnáte úroveň politických špičiek za Čarnogurského, Mečiara, Moravčíka, Dzurindu, Fica, Radičovej a Pellegriniho, bez ohľadu na názorové preferencie, tak Matovič, Kollár, Remišová a Sulík sa s nimi nemôžu ani porovnávať. Je to absolútny úpadok Weberovho ideálu politiky ako povolania,“ skonštatoval na margo dnešnej politickej „elity“ Chmelár. Jeho slová sú, žiaľ, pravdivé pri pohľade na to, kto stojí v čele koaličných strán.

Matovič má na sebe škvrnu v premlčaní daňového podvodu, Kollára zase usvedčuje jeho mafiánska minulosť, pašovanie, drogy či nečisté nadobudnutie podnikania vo Vysokých Tatrách, Sulíka čarovné premiestnenie majetku OLO do jeho vlastníctva a tiež známe raňajky s Kočnerom a daňový kriminálnik a mafiánske kšefty s pozemkami „zdobia“ aj exprezidenta Andreja Kisku.Je to do istej miery zúfalá odpoveď na kriminálny spôsob vládnutia, ktorý sme tu videli predtým,“ stručne zhodnotil situáciu okolo lídrov štyroch koaličných strán politický analytik.

Výmena Hegera za Matoviča je iba maškaráda a dôkaz, že koalícia si z nás robí srandu, tvrdí Chmelár
Vyriešenie krízy vo vláde spôsobom, aký sa udial v nedeľu večer prekvapil širokú verejnosť. Rozčarovaný je z toho aj politický analytik Eduard Chmelár, ktorý sa tým na sociálnej sieti vôbec netají. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prezidentka vymenovaním staronovej vlády katastrofálne zlyhala

Igorovi Matovičovi pred voľbami zrejme získala najviac hlasov jeho návšteva Počiatkovej vily vo Francúzsku, kde sa ale „zviditeľnil“ aj nedávno, pri návšteve prezidenta Macrona. „Utŕžili sme strašnú hanbu. Ten človek sa nikdy nemal stať premiérom, nemá na to ani odborné, ani osobnostné predpoklady. Ale nesmieme zabúdať na to, kto ho vygeneroval. Ak sa ľudia riadia pri volebnom rozhodovaní infantilným videom OĽaNO z francúzskej riviéry alebo rovnako infantilnými videami Smeru, potom niečo nie je v poriadku,“ myslí si Chmelár, ktorý tvrdí, že vláda sa nerozpadne pri žiadnej jej kríze, pretože na držanie pospolu má „šesť miliárd dôvodov“.



Staronovú vládu, ktorú povedie ako premiér Eduard Heger, ktorý si vymenil stoličku s Igorom Matovičom, však „posvätila“ aj prezidentka, ktorá ale mohla celú situáciu zvládnuť ináč. „Každý silný prezident by si túto situáciu vychutnal. Mohla to byť hviezdna chvíľa Zuzany Čaputovej. V rozhodujúcom okamihu svojej najväčšej moci sa však buď zľakla, alebo je rafinovanejšia a pripravuje cestu pre svoje materské Progresívne Slovensko, ktoré ešte nie je dosť silné. Mala niekoľko možností, no ona si vybrala ten najpasívnejší postup a ja to považujem za katastrofálne zlyhanie,“ konštatuje Chmelár smerom k hlave štátu.

Chmelár: Ak si nedokážeme vyriešiť vlastné problémy, rozpustime to tu!
Robert Fico avizoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje do funkcie ministra financií Igora Matoviča, bude sa sťažovať v Bruseuli. Vyslúžil si tým ostrú kritiku od Eduarda Chmelára. Podľa neho je síce Matovič ten... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

Argument, že ľudia si neželajú nové voľby je čoraz nudnejší a hlúpejší

Opozícia však mohutne zbiera podpisy na referendum o predčasných voľbách. Podľa líderky strany Za ľudí si ale nikto si neželá nové voľby a návrat mafie a SMER-u.Tento argument je čoraz nudnejší a čoraz hlúpejší. Jednak to podľa aktuálnych volebných preferencií ani nevychádza a najpravdepodobnejšia koalícia sa črtá z liberálneho trojlístka Hlas – SaS – Progresívne Slovensko, ktorý atakuje podľa niektorých prieskumov ústavnú väčšinu. A po druhé, dokedy chcú strašiť Ficom? Zakážu kvôli nemu voľby? Je to ich vizitka, ako vládnu, preto by mali voličov prestať držať ako rukojemníkov a ak majú toho občania plné zuby, mali by sme to trápenie spoločne ukončiť. Predpoklady na to sú,“ vysvetľuje politický analytik, podľa ktorého to najdôstojnejšie, čo Igor Matovič vo funkcii premiéra zvládol, bol jeho odchod, hoci aj ten prišiel neskoro.

Vládnu nám psychopati, hulváti, bezohľadní asociáli a bývalí mafiáni, tvrdí Chmelár
Na Slovensku zúri nielen pandémia, ale i vládna kríza. Padli jej za obeť šiesti ministri, no ani to ju nespomalilo. A to aj preto, že premiér Matovič, odstúpenie ktorého by možno mnohé vyriešilo, sa na tento krok nechystá. K celej situácii sa... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik