Miroslav Kollár: Je čas chystať sa na zmenu, dni Igora Matoviča sú zrátané!
11 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dnes zverejnený prieskum preferencií politických strán ukázal lídrovi OĽaNO dokonalý obraz o tom, ako na tom on a jeho hnutie sú. Na zverejnené preferencie jednotlivých strán zareagoval v statuse aj nezaradený poslanec Miroslav Kollár.


Po drvivom víťazstve Igora Matoviča a jeho OĽaNO dnes nie je ani chýru ani slychu. Z 25 % sa OĽaNO za 13 mesiacov doslova zosypalo na 9 %, pričom jej lídra už nechce viac ako 80 % Slovákov. Realita, ktorú vníma a vyjadruje sa k nej na sociálnej sieti aj poslanec Národnej rady Miroslav Kollár.
Aké škody na kvalite našich životov a na povesti Slovenska stihne ešte napáchať?

„Preferencie sú jasné, musíme pracovať na alternatíve,“ píše hneď na začiatku svojho statusu bývalý poslanec koaličnej strany Za ľudí. Podľa Miroslava Kollára publikovaný prieskum agentúry Focus potvrdil trend, ktorý sa dal očakávať a ktorého sa on obával. „Vďaka spornému výsledku vládnej krízy a pokračujúcemu chaosu rastie „koalícia“ Hlas a Smer. OĽaNO necháva mlčky dominovať (ex)premiéra Matoviča, ktorý ide čistý antisystém,“ konštatuje Miro Kollár. Pridáva, že strany SAS a Za ľudí sú tam, kde boli pred vládnou krízou, teda opäť sú zajatcami situácie, v ktorej tón udáva nebezpečný populista.



„Pre moderných, demokratických voličov, vzdelanú a proeurópsku strednú triedu, ktorá sa v dôsledku pokračujúcej krízy ocitá vo zvýšenom riziku prepadu do chudoby, a ktorá hľadá istotu právneho, ale zároveň kompetentne riadeného a efektívne fungujúceho štátu, zatiaľ chýba vážna alternatíva,“ myslí si nezaradený poslanec, podľa ktorého sú dni Igora Matoviča sú zrátané a teraz sa hrá iba o to, ako dlho ho nechajú stranícki aj koaliční kolegovia ničiť nádej Slovenska na úspešnú, demokratickú, nepopulistickú budúcnosť, a tiež o to, aké škody na kvalite našich životov, na stabilite demokratických inštitúcií a na povesti Slovenska stihne napáchať. „Je čas chystať sa na zmenu,“ končí svoj status Miroslav Kollár.

Miro Kollár: "Igor Matovič je nebezpečný - pre seba, pre koalíciu, pre vládu, ale hlavne pre Slovensko!"
"Jeho dnešný výlet do Moskvy je totiž nielen bezprecedentný a neakceptovateľný krok mimo mandát ministra financií, je to hlavne nezodpovedná zahranično-politická avantúra jedného urazeného ega, ktorá však už dnes ide jasne voči záujmom Slovenska."... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík