Zosnulý princ Philip mal prísne požiadavky pre svoj pohreb. Čo nechcel, aby sa stalo?
10 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Včera Britániu postihla smutná správa o úmrtí vojvodu z Edinburghu princa Philipa - manžela kráľovnej Alžbety. Ako bude prebiehať jeho pohreb?

Ako píše portál Iprima.cz, koncom týždňa k nám prišla z Veľkej Británie smutná správa. Princ Philip - manžel kráľovnej Alžbety II. - zomrel vo veku 99 rokov. Celá krajina tak razom začala trúchliť po zosnulom panovníkovi, ktorý bol považovaný za jedného z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny. Dôvodom bol aj fakt, že Philip bol celý život veľmi skromný. A dokazuje to aj jedno z jeho posledných želaní.

Philip si totiž prial, aby mu vláda nestrojila žiadny veľký štátny pohreb. Ale aby sa smútočného sprievodu zúčastnili len najbližší rodinní príslušníci, a aby celá udalosť prebehla, pokiaľ to bude možné, čo najskromnejšou formou. Aj napriek tomu sa však pohrebný ceremoniál bude natáčať a televízie v krajine ho budú vysielať naživo, aby motivovali ľudí k zotrvaniu vo svojich domovoch, miesto zhromažďovania sa na uliciach.

AKTUÁLNE: Zomrel manžel britskej kráľovnej, princ Philip (AKTUALIZOVANÉ)
Britský princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II., zomrel v piatok vo veku 99 rokov. Oznámil to Buckinghamský palác. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik/tasr