Zomrela rapová legenda, herec a 15-násobný otec, DMX
10 | 04 | 2021 I Tbor Sipos

Zomrel americký rapper a herec DMX, vlastným menom Earl Simmons. Minulý týždeň prekonal infarkt, ktorého následkom nakoniec v piatok 9. apríla podľahol. Dožil sa 50 rokov, informuje portál Ireport.cz.


"So smútkom oznamujeme, že odišiel náš milovaný DMX. Zomrel po boku svojej rodiny v nemocnici White Plains, kde bol pred niekoľkými dňami pripojený na prístroje, ktoré ho udržiavali pri živote," stojí v oficiálnom vyhlásení.

"Earl bol bojovník, bojoval až do konca. Z celého svojho srdca miloval svoju rodinu, vďačíme za čas, ktorý sme s ním mohli stráviť. Earlova muzika inšpirovala veľa fanúšikov po celom svete a jeho odkaz bude žiť navždy. Ceníme si všetkej lásky a podpory v tomto pre nás neuveriteľne ťažkom čase. Prosím, rešpektuje naše súkromie. Smútime po našom bratovi, otcovi, strýkovi a mužovi, ktorého poznal svet ako DMX-a," uviedla rodina s tým, že informácie o pohrebe zverejní, akonáhle budú k dispozícii.



DMX mal celkom pätnásť detí. Narodil sa v roku 1970 v meste Mount Vernon a niekoľko rokov sa potýkal s drogovou závislosťou. Kvôli nej niekoľkokrát podstúpil liečenie a počas života bol opakovane aj vo väzení.

Spolupracoval s rappermi ako sú Jay-Z, Ja Rule alebo LL cool J. Medzi jeho najúspešnejšie single patrili piesne Get at Me Dog, Stop Being Greedy, Party Up, We Right Here alebo Lord Give Me A Sign. Zúčastnil sa tiež natáčania niekoľkých filmov ako Kolíska do hrobu, Päť najlepších, Neumieraj sám, Romeo musí zomrieť alebo Lovec policajtov.

AKTUÁLNE: Zomrel manžel britskej kráľovnej, princ Philip (AKTUALIZOVANÉ)
Britský princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II., zomrel v piatok vo veku 99 rokov. Oznámil to Buckinghamský palác. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik/tasr