Valášek: "Pýtajte sa Matoviča, prečo nám servíruje kúsky informácii o rozhodnutiach, ktoré robí za naše peniaze"
10 | 04 | 2021 I Michal Filek

Poslanec Tomáš Valášek si nemyslí, že je správne pýtať sa, čo myslí Igor Matovič svojimi statusmi. Novinári by sa však mali zaujímať o to, prečo verejnosti podhadzuje útržky informácii o rozhodnutiach, ktoré robí v našom mene a za naše peniaze. 


"Milí novinári, prosím prestaňte sa pýtať expertov a politikov, že čo asi myslel Igor Matovič tým a tým statusom či náznakom. Lebo to nie je správna otázka. Nežijeme v banánovej republike. Nie sme odkázaní na milosť Lídra, aby s nami občas láskavo zdieľal útržky informácii. V demokracii si lídrov volíme – a platíme z vlastných peňazí – aby nás poctivo zastupovali a aby nám skladali účty," píše Valášek.

To, podľa neho, znamená, že keď niekam v našom mene cestujú a o niečom rokujú, tak si vypýtajú mandát v zmysle kompetenčného zákona. A keď niečo dohodnú, nakúpia či podpíšu, tak aj vysvetlia prečo rozhodli tak ako rozhodli. Aké alternatívy zvážili a aké sú výhody a nevýhody riešenia, ktoré zvolili.
Zmluvy zverejnia...

"To tiež znamená, že zmluvy, ktoré podpisujú, tiež poctivo zverejnia, pokiaľ to vyslovene neohrozuje zdravie či bezpečnosť. A ak áno, musia to riadne zdôvodniť. To znamená, že keď nás reprezentujú za hranicami, tak pritom neobchádzajú slovenských diplomatov. Lebo tým podrývajú autoritu presne tých ľudí, ktorých krajina potrebuje, aby obhajovali záujmy Slovenska vonku," je presvedčený poslanec.

Správna otázka na Igora Matoviča teda, podľa neho, nie je „čo tým chcel autor povedať“, ale: "Z akého titulu nám podhadzuje kúsky informácii o rozhodnutiach, ktoré robí v našom mene a za naše peniaze a tvári sa, že máme byť vďační".

Za to, čo vyviedol Matovič v Budapešti by mal byť potrestaný, myslí si národniar Hrnko
Škandál, ktorý spravil Igor Matovič návštevou Budapešti bez zástupcu z našej diplomacie neunikol ani národniarovi Antonovi Hrnkovi, ktorý robí poradcu nášmu šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik