ŠÚKL v šľapajách ideológie. Spieranie ako popieranie (Rafael Rafaj)
10 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Pamätáte sa na prvé slová v šlabikári? „Mama má Emu, Ema má mamu“. Aktuálne sledujeme iný šlabikár totálnej závislosti. „EMA má ŠÚKL a ŠUKL nemá vlastný názor, lebo má EMU“. Asi tak.


ŠÚKL sa rozhodol, že bude pokračovať v obštrukciách. Výrobca Sputnika vraj nedodal podľa Baťovej ústavu 80 % dát nevyhnutných na jeho zhodnotenie.

Pritom stále bežíme V NÚDZOVOM REŽIME a riešime kritickú situáciu. Aj Európska lieková agentúra vydáva súhlas euroatlantických vakcín tiež len "núdzové použitie“(!), aby sme boli v obraze. Medzitým, čo Bruselu a geopolitike oddané orgány EMA a jej papagáj „šuklino“ habkajú výhovorky, aby sa Slováci nemohli očkovať látkou, ktorej dôverujú, vo svete už asi 60 krajín dostalo alebo objednalo ruskú vakcínu.

Mimochodom očkuje sa ňou v krajinách s 1,5 miliardou ľudí! Tí ľudia sú zrejme iní ako „naši“ liberáli, ktorí majú panickú predstavu, že by v autobuse sedel euroatlantickou vakcínou zaočkovaný kovaný slniečkár vedľa normálneho vlastenca zaočkovaného Sputnikom.

Belicová odmietačom Sputnika: To je tá vaša „sloboda, tolerancia, ľudské práva a ochrana životov. Je mi z vás zle
Ruská vakcína Sputnik V je späť v hre. Nie však tak, ako by si to mnohí Slováci želali, pretože Rusi ho od nás žiadajú vrátiť. Nahnevaná na to je aj expremiérova sestra Zuzana Belicová, ktorá svoje pocity vyjadrila na sociálnej... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Nič iné sa nedá vysvetliť na už zjavných obštrukciách úradu, ktorého šéfka sa angažovane ospravedlňovala šéfke EMA ešte aj za výrok (vtedy) premiéra, aby v Amsterdame pohli zadkami a urýchlili proces schvaľovania Sputnika.
OBŠTRUKCIE

Obštrukcie sa premietli do ďalšieho dožadovania sa dokumentácie, bez ktorej sa vraj nevedia v ústave rozhýbať. Podľa tohto vyjadrenia "činnosti" ŠUKL za dva mesiace doteraz neviedli ku klinickému skúšaniu ruskej vakcíny! Ak si odmyslíme testovanie na myšiach a hrabošoch poľných.

Čiže ďalší fakt v neprospech ústavu: Týmto "robením-nerobením" strávil už 40% svojho maximálneho času zo 7 mesiacov, ktoré sú podľa EU smernice dané pre normálny režim!!! Takže aj tu vidíme, že niečo nie je v poriadku. Lebo ak to Maďarom išlo s identickou dokumentáciou, niečo je choré v štáte šuklovom...

Úplne mimo logiku veci pôsobí tendenčné vyjadrenie ústavu, že vakcíny dovezené na Slovensko sa nedajú porovnávať s tými používanými v zahraničí, keďže ich spája len názov. Pri výrobe v takom množstve je prirodzené, že šarže sa líšia, ale výrobca garantuje ich identitu na základe rovnakej procedúry výroby. To vie každý, kto okrem školy robil aj niekde v praxi...

Úplná absurdita! Rusko považuje slovenské správy o Sputniku V za falošné
Ruský virológ z Národného výskumného centra Gamaleja, ktoré vyvinulo vakcínu Sputnik V, neverí správam, že vakcína Sputnik V dodaná do SR nie je totožná s tou, ktorá bola pozitívne hodnotená v odbornom časopise The Lancet. Informuje portál... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


ŠÚKL však musel priznať, že vakcína vyhovela v skúškach na sterilitu, apyrogenitu, pH, čírosť, farbu, abnormálnu toxicitu, špecifickú aktivitu, neprítomnosť viditeľných mechanických nečistôt, extrahovateľný objem, stanovenie koncentrácie proteínu, vzhľad...

A opäť po nezvratných faktoch nasledovalo vykrúcanie ústavu. "Na základe len laboratórnych testov však nie je možné prijať záver o účinnosti a bezpečnosti u ľudí ani po doplnení zvyšných skúšok," povedala. Keď niekto nechce, tak jednoducho nechce, čo iné k tomu povedať?

Štátny ústav zrejme potom, čo už Slovákom dochádza trpezlivosť pustil správu, že spolupracoval tridsiatkou laboratórií a vraj oslovil aj maďarskú liekovú agentúru, keďže Maďarsko je jedinou krajinou EU, v ktorej sa vakcína podáva. Maďari však na základe zmluvy o mlčanlivosti s výrobcom údaje poskytnúť nemohla.
LIEKOVÝ PAPAGÁJ

Liekovému papagájovi zrejme dochádzajú výhovorky, lebo nakoniec pripúšťa, že neregistrovanú vakcínu by mohli na Slovensku podávať v rámci tretej fázy klinickej štúdie. Ak ste sa potešili, predčasne. Na schválenie klinického skúšania si ŠÚKL buchol nožičkou a chce aj k tomu chýbajúcu dokumentáciu od výrobcu Sputnika V... No a samozrejme treba počítať s „primeranými lehotami na jej zhodnotenie“, čiže prečítanie a pochopenie textu.

Čarnogurský ml.: Baťovej a ŠÚKLu vadí Sputnik, ale AstraZenencou, ktorú v iných krajinách stiahli, očkovať dovolili
Syn politika Ján Čarnogurského si všíma dva metre, ktoré má Zuzana Baťová a ŠÚKL na vakcíny. Západná vakcína, ktorú mnohé krajiny stiahli z obehu pre úmrtia a mnoho podozrení na závažné vedľajšie účinky, je podľa nich v poriadku. S tou ruskou majú... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková


Takže opäť sa točíme v diabolskom kruhu, v ktorom s verejnosťou, zdravím a životmi tancuje vedenie ústavu. Kašlú na fakty o množstve ľudí, ktorí sa podľa prieskumov nedajú zaočkovať nijakou inou látkou, lev Sputnikom. Nie je to hazardovanie so zdravím nielen verejným, ale aj konkrétnych ľudí? Verím, že sa nájde dosť ľudí, ktorí podáme podnet na prešetrenie konania ústavu, ktorý takto koná v núdzovom stave!

Ústav uviazol v stereotypných negatívnych postojoch k ruskej vakcíne, ktorá dokonca rozmetala súdržnosť vládnej koalície a zhodila z premiérskej stoličky Igora Matoviča.
A TERAZ PRAVDA O PRAVIDLÁCH EÚ

Nevidíme do procedúr a mechanizmov posudzovania, ale poznáme európsku smernicu 2001/83/ES o pravidlách EÚ o povoľovaní, dovoze a výrobe humánnych liekov. Pravidlá EÚ o povoľovaní, dovoze a výrobe humánnych liekov určuje smernica 2001/83/ES z 20.júna 2001, platná od 18.decembra 2001.

Na získanie povolenia na európskej úrovni musia výrobcovia poskytnúť podrobné terapeutické indikácie o výrobku vrátane akýchkoľvek možných vedľajších účinkov. Kauza trombóz s touto „správnou“ euroatlantickou vakcínou AstraZeneca, ktoré EMA nakoniec nariadila uvádzať ako ojedinelý vedľajší účinok ukázala, že mohlo dôjsť k porušenie povinnosti výrobcu informovať o týchto skutočnostiach. Nič okrem dopísania formulky na príbalový letáčik, ktorý sa k očkovanému ani nedostane, lebo to ide ako na páse, sa neudialo.

Veľvyslanec vo Viedni hovorí „o špinavých hrách“ so Sputnikom V
Moskva by mohla ešte v apríli dodať alpskej republike milión dávok svojej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V. Veľvyslanec Ruskej federácie v Rakúsku Dmitrij Ljubinsky dúfa, že čoskoro sa podpíše zmluva o dodávke, hovorí však o „nečistých hrách“... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

NÁRODNÁ KOMPETENCIA V LIEKOCH

Pre schvaľovanie Sputnika V u nás je podstatné, že je to v plnej kompetencii našich vnútroštátnych orgánov. Tie by mali podľa európskej smernice len vynaložiť všetko úsilie, aby postup vydania povolenia ukončili do 210 dní od podania platnej žiadosti. Navyše podľa citovanej smernice existuje aj postup VZÁJOMNÉHO UZNÁVANIA s cieľom umožniť predaj liekov, ktoré sú už povolené v jednej krajine EÚ, v inej krajine EÚ.

To znamená, že ak niektorá z krajín únie schváli Sputnik V na použitie, je to precedens pre využitie a použitia v hociktorom inom členskom štáte! Pokiaľ došlo k schváleniu v Maďarsku, ŠUKL si nemal dožiadať papiere o Sputniku, ale mal automaticky vydať súhlas na Slovensku. Tento prípad „hybridnej zbrane“ v niektorých hlavách, ktoré sú ešte nebezpečnejšie ako vírus. Ten očkovanie dokáže utlmiť, ale na angažovaný idiotizmus zatiaľ nijakí vedci liek nenašli.

Ešte sa v tomto bruselskom protektoráte niekto normálny čuduje, že Rusov prešla trpezlivosť a požiadali o vrátenie vakcíny do Ruska a aj o ukončenie zmluvy? Na 2 milióny kusov už iste netrpezlivo čakajú ďalšie krajiny a ich ľudia, ktorí nemajú predpojaté stereotypné geopolitické hemisféry v mozgu, ale normálne závity v šedej kôre s normálnym, sebavedomým, ľudským a zodpovedným uvažovaním.

Kto na Slovensku je zodpovedný za sabotáž Sputnika V?
Kým iné krajiny sa o vakcíny bijú, my o nich kvôli sabotérom prídeme? Americkí jastrabi a ŠÚKL sú v tom až po uši, píšu Hlavné správy vo svojom komentári k aktuálnerj situácii. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Gabriel Matta