Ružomberok ocenil historika, obhajcu Slovenského štátu. Chmelár si všimol, že RTVS zamlčala zodpovednosť Vojtaššáka
10 | 04 | 2021 I Michal Filek

Mesto Ružomberok udelilo cenu Andreja Hlinku historikovi Františkovi Vnukovi. S ostrým protestom vystúpil na facebooku okamžite Ústredný zväz židovských a náboženských obcí. Vnuka považuje za obhajcu zločinov Slovenského štátu. Analytika Eduarda Chmelára však ešte viac zaujalo to, že verejnoprávna RTVS zaradila do spravodajstva bájky o údajných zázrakoch biskupa Vojtaššáka, pričom nespomenuli jeho zodpovednosť za deportácie Židov. 


"Chváli Tisa, haní partizánov. Vrana k vrane sadá. Mesto Ružomberok dnes ocenilo cenou Andreja Hlinku ľudáka, samozvaného historika, obhajcu vojnového slovenského štátu a kritika SNP - Františka Vnuka - celoživotného obhajcu zločinov vojnového slovenského štátu. Je smutné, že vo výberovej komisii bol Igor Čombor, primátor mesta Ružomberok, ktorý kandidoval za stranu Vlasť. Nestačí deklarovať zhnusenie, prosíme všetkých slušných občanov, aby neostali pasívni a aby svoje stanovisko napísali priamo na mail primátora mesta Ružomberok ([email protected]). My tak určite urobíme," napísali na oficiálnom webe predstavitelia Ústredného zväzu židovských a náboženských obcí na Slovensku.

V diskusii si s vysloveným apelom dovolil nesúhlasiť Ladislav Kováčik. "Chváli Tisa, haní partizánov. Práve takéto skratky a zjednodušenia verejnej diskusii a porozumeniu v spoločnosti najviac škodia. Myslím si, že je naozaj primitívne zhrnúť dielo F. Vnuka do takejto zbytočne útočnej vety..." napísal.

Pod rovnakým článok zareagoval aj politický analytik a publicista Eduard Chmelár. S napísaným názorom ÚZŽNO súhlasí. Zarazilo ho však aj niečo iné.

"Je to nehorázne, ale ešte viac ma poburuje účasť verejnoprávnej RTVS v kampani za blahoslavenie biskupa Vojtaššáka. Zaradiť do hlavnej spravodajskej relácie bájky o jeho údajných zázrakoch a ani slovom nespomenúť jeho zodpovednosť za deportácie židov je svinstvo, ktoré si žiada odpoveď."

Smutný podnikateľ: Ak teraz požiadam o odklad úveru, zápisu v registri „nespoľahlivých“ sa nevyhnem
Pandémia koronavírusu trvá na Slovensku už vyše roka. Za ten čas krvácajú najviac drobní podnikatelia, ktorí majú pozatvárané svoje prevádzky už dlhé mesiace. Problémy, ktoré majú, podľa nich, vláda zatiaľ rieši iba veľmi... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik