Korčok: Vylúčenie diplomatov vedúcim delegácie je krajne netradičný postup
10 | 04 | 2021 I tasr

Piatkové rokovania ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) s maďarskými partnermi v Budapešti sa uskutočnili bez zástupcu slovenského veľvyslanectva. Rozhodol o tom Matovič. Vylúčenie diplomatov vedúcim delegácie je podľa šéfa rezortu diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS) krajne netradičný postup, keďže išlo o rokovanie s ministrom zahraničných vecí Maďarska.


TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Slovenská diplomacia je profesionálna a lojálna voči záujmom Slovenskej republiky. Preto nevidím dôvod na jej obchádzanie pri pracovných cestách do zahraničia. Za slovenskou zahraničnou službou pevne stojím a verím, že nie som sám spomedzi členov vlády, kto ma voči nej plnú dôveru," uviedol minister.

Maďarsko pomôže SR testovať vakcínu Sputnik V, potvrdil Szijjártó
Maďarsko pomôže Slovensku s testovaním ruskej vakcíny Sputnik V. Potvrdil to podľa komerčnej televízie Hír TV v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po piatkovej schôdzke s podpredsedom vlády SR a ministrom financií Igorom... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | tasr


Korčok sa zároveň ohradil voči tvrdeniam poslanca OĽANO Györgyho Gyimesiho, podľa ktorého bola neúčasť zástupcu slovenského veľvyslanectva predpokladom úspechu rokovaní s maďarskou stranou. "Je to hrubé obviňovanie slovenskej diplomatickej služby. Na mieste je otázka, o čom boli rokovania v Budapešti, na ktorých sa mohol zúčastniť poslanec trvale osočujúci slovenskú diplomaciu a zároveň sa na týchto rokovaniach nesmel zúčastniť nikto zo slovenských diplomatov," vyhlásil.

Matovič v piatok rokoval v Budapešti s ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóom o pomoci Maďarska pri testovaní ruskej vakcíny Sputnik V dovezenej na Slovensko. Prijal ho aj predseda vlády Viktor Orbán.

Matovič klame, Sputnik V sme testovali na Krajčího žiadosť, tvrdí Biomedicínske centrum SAV
09 | 04 | 2021 | Diana Zaťková