Streľba v Texase si vyžiadala jednu obeť a päť zranených
09 | 04 | 2021 I tasr

Jedna osoba zahynula a päť ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovej streľbe v priemyselnom parku v meste Bryan v americkom štáte Texas. Štyria ľudia sú v kritickom stave. Podozrivý strelec je vo väzbe, informovala televízia NBC News.


Podľa miestnych úradov je policajt, ktorý podozrivého prenasledoval, pričom ho tento páchateľ postrelil, vo vážnom, ale stabilizovanom stave. Strelcom je údajne zamestnanec firmy s nábytkom.

K streľbe došlo len pár hodín potom, čo prezident Joe Biden predstavil sériu opatrení zameraných na riešenie problému násilia páchaného strelnými zbraňami, ktorý nazval "epidémiou" a "hanbou" celého národa.

Útočné zbrane boli už raz v USA zakázané. Kongres v roku 1994 prijal zákaz 19 typov útočných zbraní na desať rokov, ktorý však nebol predĺžený.

Opozičná Republikánska strana pritom čoraz ráznejšie odmieta akékoľvek pritvrdenie pravidiel v tejto oblasti. Zdôrazňuje pritom ústavou zaručené právo amerických občanov vlastniť a nosiť zbraň ako jeden z predpokladov politickej slobody.

USA: Pri hraniciach s Ukrajinou je najviac ruských vojakov od roku 2014
Spojené štáty vo štvrtok vyhlásili, že počet ruských vojakov pri ukrajinských hraniciach je najvyšší od roku 2014, keď sa začal ozbrojený konflikt medzi Moskvou podporovanými separatistami a ukrajinskými vládnymi silami. Informovala agentúra AFP s... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | tasr