Rakúsky politik Hauser (FPÖ): "Riaditeľka Európskej liekovej agentúry strávila život lobovaním za farmaceutický priemysel"
09 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"V osobe doktorky Emer Cookeovej chýba Európskej agentúre pre lieky (EMA) dôveryhodnosť", tvrdí rakúsky ľudovec.


„Nie je predsa možné, že od novembra 2020 vedie Európsku agentúru pre lieky Dr. Emer Cookeová, lobistka tých farmaceutických koncernov, ktoré teraz žiadajú o schválenie svojich Covid vakcín." Povedal podľa webu srspol.sk poslanec Národnej rady Rakúska Mag. Gerald Hauser.

Falošná farmácia? Falošné testy? Zlaté štandardy? Covid automat nemôže nikdy skončiť, matematika nepustí
"Veda je naruby. A kvôli nej celý svet," píše na stránke advokátskej kancelárie Weis a Partner Peter Weis. Podľa neho antigénové testy nefungujú na zistenie infekčnosti a covid automat sa nikdy neskončí. Matematika nikdy nepustí. Chcete vedieť... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Michal Filek

Konflikt záujmov

"Súčasná riaditeľka EMA strávila celý svoj pracovný život vo farmaceutickom priemysle a teraz je okrem iného zodpovedná aj za schvaľovanie, kontrolu a účinnosť liekov a vakcín – napríklad aj pre AstraZeneca. V každej slušnej demokracii by sa v takom prípade hovorilo o konflikte záujmov,“ povedal podľa citovaného webu poslanec Hauser.
Lobovala za "Big 30"

„Emer Cookeová bola zodpovedná aj za rozpočet vo výške približne 306 miliónov eur na rok 2020 . 91 percent tohto rozpočtu pochádzalo z poplatkov od faAa od roku 1991 do 1998 bola členkou predstavenstva Európskej federácie farmaceutického priemyslu a farmaceutických združení EFPIA. Teda lobistickej organizácie pre najväčšie európske farmaceutické skupiny. Tam osem rokov lobovala za „Big 30“ európskeho farmaceutického priemyslu, vrátane spoločností Pfizer, AstraZeneca, Novartis, Johnson&Johnson,“ kritizoval Hauser.
Biznis s informáciami

„Takúto kariéru možno označiť len s nasledujúcimi predpokladmi: ‚Hladké obchodovanie s využitím dôverných informácií‘, ‚rodinkárstvo‘ alebo ‚úplatkárstvo‘. Aj to treba mať na zreteli, keď sa v budúcnosti bude používať EMA ako dôkaz o správnosti testovania medicínskych výrobkov.“ Pripomína podľa webu srspol.sk rakúsky poslanec.

 

EMA: Krvné zrazeniny majú byť uvádzané ako vedľajšie účinky vakcíny od AstraZeneca
07 | 04 | 2021 | editor01hd