Ako nás ministerstvá obrany a zahraničných vecí klamú v priamom prenose a ešte s úsmevom
09 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Štátny boj proti dezinformáciám nie je nič iné ako vytváranie zrkadlových dezinformačných kampaní, ktoré majú za úlohu zmiasť občana, aby nevedel rozoznať lož od pravdy. V informačnej vojne totiž nezápasí dobro so zlom, ale jedna hora klamstva proti druhej." Citát Eduard Chmelár.


"Jednotlivé ministerstvá si najímajú desiatky brigádnikov, ktorí nie sú žiadni analytici, ale polovzdelaní primitívi. Ich stanoviská nemajú hlavu, ale len pätu a ichh úlohou je zdiskreditovať, pošpiniť a ak to nepôjde inak, tak zosmiešniť kriticky mysliacich ľudí. Voči nim totiž nedokážu bojovať serióznymi argumentami." Píše publicista, pedagóg a bývalý novinár Eduard Chmelár na sociálnej sieti. Z rozsiahleho statusu redakcia HD vyberá nasledujúce myšlienky autora:

Chmelár: Ponúknite Bratislavu za mesto mierových rozhovorov o konflikte na Ukrajine
"V čase, keď sa najväčšie ohnisko medzinárodného napätia nachádza len kúsok od našich východných hraníc a je ohrozený svetový mier, sa slovenská diplomacia správa neobyčajne pasívne. Namieste je otázka, či vôbec máme vlastnú zahraničnú politiku.... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

Trollie farmy a mainstream

"Horšie je, ak tieto trollie farmy berú ako relevantné zdroje tzv. mienkotvorné médiá, čo iba podčiarkuje žalostný stav slovenskej žurnalistiky, najmä v oblasti zahraničnej politiky. Tam už prakticky nemáme novinárov. Pokojne môžu byť nahradení úradníkmi z tlačového oddelenia ministerstiev. Od natoidných politikov preberajú nekriticky absolútne všetko."
Z pozície misie lobistu

"Napríklad Denník N preberá ako seriózne články facebookové statusy Róberta Ondrejcsáka. Ten sa zrejme nudí ako veľvyslanec a čaká na svoju ďalšiu misiu lobistu. A tak si kreslí infantilne demagogické mapky ruských vojsk, pričom len tak náhodou zabudne dokresliť z druhej strany hranice základne NATO."

"Neuveriteľné, čo dnes znesie novinový papier na Slovensku. Horšie je, ak sa na takéto dezinformačné kampane skladajú slovenskí daňovníci."

Desivé slová Chmelára: Rastúce napätie medzi Spojenými štátmi a Ruskom ohrozuje celý svet
Mnohými Slovákmi lomcujú obavy o to, aby sa na Ukrajine nerozpútal vojnový konflikt s Ruskom. Ten by totiž mohol mať ďalekosiahle dôsledky nielen na našu krajinu. V podstate na celú Európu a možno aj celý svet. To, o aký vážny problém ide, opísal... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Štandardná lož o štandardnosti

"Ministerstvo obrany tvrdí, že presuny zahraničných ozbrojených síl cez územie SR sú štandardné a realizujú sa desaťročia. Je to lož: Prítomnosť vojsk NATO v Poľsku a Pobaltí schválil summit NATO vo Walese v roku 2016. Nikdy predtým sa takto okázalo nepresúvali cez územie Slovenskej republiky."
Orwellovská prítomnosť NATO

"MO SR tvrdí, že presuny spojeneckých vojsk sa takýmto spôsobom realizujú už desiatky rokov. A nesúvisia s aktuálnou zahraničnopolitickou situáciou na Ukrajine. Zároveň odmieta tvrdenie, že by Severoatlantická aliancia navyšovala počet vojakov na Ukrajine. Alebo že by mobilizovala jednotky. Je to opakovaná lož a zavádzanie: Ako som už povedal, orwellovsky nazvanú „Rozšírenú vojenskú prítomnosť NATO“ (čo nie je nič iné ako rozmiestnenie jednotiek Severoatlantickej aliancie na hraniciach s Ruskom) schválilo NATO na summite pred piatimi rokmi."

"Tvrdiť, že súčasné presuny nemajú so situáciou na Ukrajine nič spoločné, je hanebná lož. Len v tomto roku plánuje NATO uskutočniť na území Ukrajiny 7 spoločných cvičení, z ktorých najväčšie sa začne o mesiac. Odcitujem zástupcu Ukrajiny v Trilaterálnej kontaktnej skupine pre Donbas Olexija Arestoviča. Ten povedal úplne jasne, že cvičenia pod vedením USA sa budú pripravovať na „ozbrojenú konfrontáciu s Ruskom“.

Chmelár: "Čarnogurský Fico, Radičová... a zrazu bác, Matovič s Hegerom! Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?"
"Urobme Slovensko opäť inteligentným!" vyzýva v najnovšom statuse Eduard Chmelár. Máme chybne nastavené priority. Radšej otvoria kostoly, ako školy, týždne sa hádajú o potratoch, ale nie sú schopní prijať stav klimatickej núdze. Mentálne ukotvení... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

Lož za lžou

"Rovnako nie je pravdou, že NATO nemobilizuje jednotky - keďže boli americké vojská v Európe len pred pár dňami uvedené do stavu zvýšenej bojovej pohotovosti."

"MO SR tvrdí, že nejde o jednosmerné presuny, ale dátumy a trasy nezverejňuje z bezpečnostného hľadiska. Je to zavádzanie: Ministerstvo každý piatok informuje o dátumoch a trasách presunov smerom na východ, ale nie o presunoch smerom späť. Chce nám navravieť, že z bezpečnostného hľadiska sú rizikovejšie informácie o návrate?
.
"Ešte obludnejšie nezmysly produkujú predstavitelia ministerstva zahraničných vecí."

"Už notoricky opakovaná lož (ktorá sa však v istých kruhoch stala pravdou) znie, že vraj Rusi zaútočili na Gruzínsko a okupujú jeho územie. No už som o tom rozprával veľakrát, existujú o tom dokonca aj medzinárodné rozsudky."
Epilóg

"Ak ministerstvo obrany ovládli hulváti a ministerstvo zahraničných vecí šovinisti, len ťažko bude Slovensko v nadchádzajúcom období nachádzať nových priateľov a zlepšovať svoje vzťahy s inými krajinami. Alebo o to nejde?" Znie vygradovaný záver textu Eduarda Chmelára na sociálnej sieti do pointy s vážnym otáznikom.

(Medzititulky red. HD.)

Chmelár: Ak si nedokážeme vyriešiť vlastné problémy, rozpustime to tu!
Robert Fico avizoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje do funkcie ministra financií Igora Matoviča, bude sa sťažovať v Bruseuli. Vyslúžil si tým ostrú kritiku od Eduarda Chmelára. Podľa neho je síce Matovič ten... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek