22 ročná Izraelčanka zomrela po očkovaní vakcínou Pfizer. Médiá súvis odmietajú pripustiť
09 | 04 | 2021 I Petra Demková

Rodina obvinila z úmrtia mladej ženy nemocnicu Ziv Medical Center v Tel Avive. 22 ročná Izraelčanka zomrela dva týždne po podaní druhej várky vakcíny Pfizer, na zápal srdca. Rodina ženy tvrdí, že nemocnica zanedbala zdravotnú starostlivosť a vidí aj súvislosť s očkovaním. Tú však nevidí ani izraelský denník, ani izraelský zdravotný expert.


Rodina Shirel Hilelovej obviňuje Ziv Medical Center zo zanedbania: „Proste sa jej stav zhoršoval pred ich očami a nikto ani len nezdvihol ruku,“ povedali. Ako informovala sestra obete Nofar na kanáli Channel 13, Shirel Hilel (22) dostala druhú dávku očkovacej látky dva týždne pred smrťou. Mladá žena sa po podaní vakcíny sťažovala, že sa cíti zle a že má bolesti svalov. Jej sestra pokračuje: „Povedala som jej: vezmi si liek proti bolesti. Nepomohlo to? Zajtra choď k lekárovi,“ povedal Nofar.

Poľský lekár, ktorý sa vysmieval z odporcov vakcín, zomrel 19 dní po zaočkovaní vakcínou Pfizer
Poľský lekár, ktorý sa vysmieval z odporcov vakcín, zomrel niekoľko dní po podaní druhej dávky od spoločnosti Pfizer/BionTech. A vy, všetci odporcovia vakcín a spochybňovači Covidu, pokiaľ by ste sa chceli skontaktovať s Billom Gatesom, môžete tak... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Robert Bačinský


Hilelovej stav sa však zhoršil, začala mať ťažkosti s dýchaním a bolesti na hrudníku. Previezli ju do nemocnice Ziv Medical Center. V nemocnici Hilelovej diagnostikovali myokarditídu, teda zápal srdcového svalu, čo podľa jej priateľa Eyala, lekár porovnal s opuchnutým ramenom. Jej ťažkosti teda bagatelizovali. Priateľ následne uviedol, že si povedal, že počká tri, štyri dni alebo aj týždeň a bude s ňou, koľko bude treba.

Noviny Times of Israel, ktoré správu priniesli napísali, nie je jasné, či má prípad niečo spoločné s vakcínou. Izraelský denník ktorý o prípade informuje ale pripúšťa, že myokarditídy, teda zápaly srdca sa  sa medzi Izraelčanmi, ktorí dostali obe vakcíny, vyskytli. Všetky však boli údajne úspešne vyliečené. Vyliečili sa vraj aj pacienti ešte vo vážnejšom stave ako S. Hilelová.

Pacientka bola prevezená na jednotku srdcovej starostlivosti. Jej rodina tvrdila, že nemocničný personál sa o ňu poriadne nepostaral. „Pozrela som sa na monitor a videla som jej dýchanie. Monitor pípal a nikto sa ani neprišiel pozrieť, “povedala Nofar Hilel. O dva dni neskôr mala jej setra kolaps. „Vychystala som sa tak rýchlo ako to išlo a povedal som: idem tam, aby som videla, čo môžeme ešte urobiť. O päť minút neskôr volali, že zomrela,“ povedala sestra obete. Ešte dodala: „Jej stav sa im zhoršoval pred očami a nikto, nikto ani len nezdvihol ruku, ani nepovedal, že sa jej nedostáva dostatočnej starostlivosti.“

Vážny problém v Izraeli. Po očkovaní vakcínami Pfizer a Moderna tam zomierajú ľudia
Izrael je v očkovaní proti Covidu-19 najrýchlejšou krajinou na svete. Prvou dávkou vakcíny zaočkovali takmer päť miliónov obyvateľov, obe dávky dostali už takmer tri milióny. Teraz však narazili na vážny problém. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Právnik rodiny uviedol, že Hilelovej príbuzní majú v úmysle podniknúť právne kroky proti nemocnici. Nemocnica Ziv Medical Center medzitým uviedla, že Hilelová bola liečená podobne ako ostatní pacienti, ktorí sa uzdravili v priebehu niekoľkých dní. „V posledný deň hospitalizácie sa začal jej stav zhoršovať. Vyvinuli sa pretrvávajúce poruchy srdcového rytmu, ktoré nereagovali na liečbu. Po pokračujúcej resuscitácii bola vyhlásená za mŕtvu. Zdieľame s rodinou zármutok nad ich veľkou stratou,“ uviedli zástupcovia nemocnice.

Minulý mesiac v Izraeli Ministerstvo zdravotníctva nariadilo nemocniciam hlásiť akékoľvek prípady zápalu srdca u očkovaných. „Keď sa niekoľko podobných prípadov tohto typu stalo krátko po podaní vakcíny, rozhodli sme sa venovať tomuto problému veľkú pozornosť," uviedol pre spravodajskú stránku Ynet Tal Brosh, vedúci oddelenia infekčných chorôb v lekárskom centre Assuta v Ašdóde. Zdôraznil, že nie je jasné, či existuje priama súvislosť medzi prípadmi zápalu srdca a vakcínou.

Podľa najnovších údajov Ministerstva zdravotníctva, najmenej 5 252 718 Izraelčanov dostalo už aspoň jednu dávku vakcíny a 4 804 891 už dostalo obe.

Izrael zmizol zo štatistík úmrtí v súvislosti s očkovaním. Ide o zatajovanie údajov?
Podobne ako v iných krajinách aj v Izraeli so spustením očkovania prudko začala rásť aj úmrtnosť zaočkovaných, či už išlo o starších nad 65 rokov, ale aj mladších od 45 do 64 rokov. Keď sa znížil počet očkovaní, znížila sa aj nadmerná úmrtnosť.... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová