Okamžite prijmite odškodňovací zákon pre ľudí, vyzýva vládu Milan Uhrík (VIDEO)
06 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vláda počas pandémia nútene uzavrela mnohé prevádzky a ich majiteľom tak zakázala podnikať. Sľúbila im síce odškodniť ich, no zákon na to zatiaľ neschválila. A práve toto vo svojom statuse kritizuje europoslanec Milan Uhrík.


Milan Uhrík na svojom profile vyzýva vládu aby okamžite prijala odškodňovací zákon pre ľudí, ktorí jej rozhodnutím nemôžu pracovať a živiť tak svoje rodiny. K statusu zverejnil aj video, v ktorom jej členovia hnutia Republika vytýkajú viaceré jej kroky.
Ľudia nesmú byť rukojemníci politických sporov

„Zakázať ľuďom pracovať a zarábať, to dokázala vláda okamžite. Zatvoriť malé slovenské obchody a priniesť tak zahraničným supermarketom rekordné tržby dokázali ministri tiež bez mihnutia oka. Ale prijať odškodňovací zákon pre ľudí postihnutých zákazmi nedokázala vláda doteraz,“ píše v statuse Milan Uhrík a dodáva: „Už pol roka drží tento zákon niekde v šuflíku, a doposiaľ o ňom vláda nielenže nehlasovala, ale ani nerokovala!“ Preto v mene tisícok zlikvidovaných prevádzok a desaťtisícov vyhodených zamestnancov vyzýva novú vládu Eduarda Hegera, aby bezodkladne prijala odškodňovací zákon pre ľudí.



Ak vláda takýto zákon s adekvátnym odškodnením ľudí v priebehu najbližších týždňoch nepripraví a neschváli, poslanci hnutia Republika predložia na schôdzu Národnej rady vlastný návrh zákona o odškodnení. „Ľudia krachujú a prevádzky, ktoré celý život budovali miznú jedna za druhou. So štátnou pomocou nemôžeme ďalej čakať. Páni ministri, už včera bolo neskoro! Ľudia nesmú byť rukojemníkmi vašich politických sporov,“ píše na záver statusu Milan Uhrík.

Uhrík: Náš život sa zmenil na klietkový chov. Musíme znovu začať normálne žiť
Europoslanec Milan Uhrík na facebooku kritizuje vynucovanie opatrení proti vlastným občanov zo strany polície. "Dnes som v médiách zachytil, že vraj prežijú len tradície, ktoré sa prispôsobia. Prispôsobia čomu? Novému politickému poriadku?... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Michal Filek