Matovič vyhral cenu Sexistický blud roka
06 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Dosť nezvyčajne oslovil minulý rok oslávenkyne na MDŽ čerstvý premiér Igor Matovič. Poďakoval Bohu za to, že pre mužov stvoril ženy. Ináč by nemali čo jesť a nemali by na čo pozerať. Za svoj status na sociálnej sieti si dnes odnáša cenu Sexistický blud roka. 


Igor Matovič, dnes už bývalý premiér, s týmto výrokom vyhral Sexistický blud, anticenu za najsexistickejší výrok, informuje portál zenyvmeste.sk. Jeho výroku verejnosť udelila najvyšší počet hlasov. Matovič ako víťaž dostane list s informáciou o udelení anticeny spolu s náučnou knihou z oblasti rodovej rovnosti.


"Chvala Bohu za ženy. Chýbali by našim očiam, ušiam, srdciam.....a určite aj brušká by plakali. Ešteže tomu Adamovi smutno bolo a pánbožko nebol lenivý a žienku mu vyrobil." Presne takto znie víťazný výrok z expremiérovho statusu spred roka. Čo si asi pomyslela jeho manželka, ktorú by mal podľa svojich rečí brať iba ako výtvor pre jeho potešenie a nasýtenie?

Čaká nás uvoľňovanie. Čo by sa mohlo v apríli otvoriť?
Ak nakazených nezačne pribúdať, po 19. apríly by mohlo na Slovensku začať uvoľňovanie opatrení. Vyplýva to z covid automatu. Na ten by sa malo naskočiť po dvoch týždňoch, odkedy klesol počet hospitalizovaných s covidom pod 3000. To sa stalo minulý... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Michal Filek

Aj takéto sexistické bludy kontaminujú náš verejný priestor. A keď prichádzajú zo strany tých, ktorí nás majú zastupovať, je to ešte akési smutnejšie.


„Tento výrok nemožno vnímať inak ako kvázi vtipný odkaz ženám postavený na rodovo stereotypnom predpoklade, že úloha žien spočíva v starostlivosti o mužov a saturácii ich potrieb. Nemiestnosť výroku je podčiarknutá skutočnosťou, že sa viaže na MDŽ, deň spojený s bojom za práva žien,” uviedla Diana Gregorová, spoluorganizátorka anticeny.


Jalal Suleiman: Nezáujem ľudí o veci verejné vedie k tomu, že nám vládnu tí najhorší a najsprostejší z nás
Prekladateľ a politik Jalal Suleiman sa zamýšľa nad slovenskou akademickou pôdou. Všíma si, ako ľahko sa dostávajú podvodníci nie len k diplomom, ale aj napriek plagiátom, aj k vysokým funkciám v štáte. Za stav môže podľa neho aj ľahostajnosť... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Petra Demková

Iniciatíva, ktorá organizuje anticenu Sexistický blud, oslovila na spoluprácu Cynickú obludu. Výsledkom je meme inšpirované výrokom Igora Matoviča – Sexistickým bludom.




Droba: Systém očkovania má obrovské nedostatky. My nemôžeme kontrolovať nárok ľudí na vakcínu!
Župan bratislavského kraja, Juraj Droba, napísal nahnevaný príspevok na sociálnu sieť. Hnevá ho, že očkovacie centrá sa dostali do roly detektívov, od ktorých niekto očakáva, že budú kontrolovať nárok prihlásených na vakcínu a že či sa nepredbehli.... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Petra Demková