Polícia ukončila nelegálnu párty v centre Prahy
05 | 04 | 2021 I tasr

Policajti zasahovali v nedeľu večer voči účastníkom nelegálnej párty v centre Prahy, na ktorej sa - v rozpore s platnými epidemiologickými opatreniami - zúčastnili desiatky ľudí. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz.


"Polícia dostala niečo po ôsmej hodine večer hlásenie o nelegálnom večierku na Vojtešskej ulici, ktorá sa nachádza v pražskom Novom meste. Na miesto dorazilo niekoľko policajných hliadok. V podkrovnom byte našli 56 ľudí, ktorí si užívali večierok, pričom niektorí z nich mali pri sebe drogy," povedal hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Podľa Rybanského sa polícii podarilo do dvoch hodín všetkých účastníkov nelegálnej párty stotožniť a párty ukončiť. "Všetky osoby boli oznámené príslušnému správnemu orgánu pre podozrenie z porušenia súčasných vládnych nariadení," povedal.

Pražská polícia riešila podobný nelegálny večierok aj začiatkom roku, keď v byte v Starom meste objavila asi 60 ľudí, porušujúcich vládne nariadenie. I v tomto prípade policajti našli u niektorých z nich omamné látky.
V sobotu odhalili testy v Českej republike 2149 osôb s covidom-19. V nemocnici bolo k nedeľnému ránu hospitalizovaných s covidom 6384 ľudí. Vo vážnom stave je aktuálne 1446 pacientov. Boj o život s covidom prehralo v Česku už viac než 26.000 ľudí, konkrétne 26.945.

Švédsko malo v roku 2020 aj bez opatrení proti Covid-19 menej úmrtí ako väčšina európskych štátov
Reuters informuje, že Švédsko, ktoré nezaviedlo prísne opatrenia proti Covid19, malo za rok 2020 nižší nárast úmrtnosti ako väčšina európskych krajín. Ukázala to analýza údajov. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Petra Demková