Droba: Systém očkovania má obrovské nedostatky. My nemôžeme kontrolovať nárok ľudí na vakcínu!
05 | 04 | 2021 I Petra Demková

Župan bratislavského kraja, Juraj Droba, napísal nahnevaný príspevok na sociálnu sieť. Hnevá ho, že očkovacie centrá sa dostali do roly detektívov, od ktorých niekto očakáva, že budú kontrolovať nárok prihlásených na vakcínu a že či sa nepredbehli. „Dajte očkovanie do kompetencie župám a verte mi, že Slovensko bude zaočkované oveľa rýchlejšie,“ napísal.


„Očkovacie centrum má očkovať. Bodka.“ Takto začal svoj príspevok na Facebooku predseda samosprávneho kraja, Juraj Droba. „Odkedy sme spustili vlastné Veľkokapacitné očkovacie centrum, objavujú sa stále nové problémy súvisiace s prihlasovaním cez štátny rezervačný systém,“ informuje.

Mikulec chce mať prehľad o zostatkoch na účtoch občanov! Droba so stranou SaS protestujú
„Fakt si ideme ukrajovať slobodu salámovou metódou?“ pýta sa Juraj Droba zo SaS. Reaguje na dnešné novinky. Minister vnútra, Roman Mikulec chce vytvoriť centrálny register účtov. V ňom majú byť údaje o zostatkoch na bankových účtoch ľudí a firiem.... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Petra Demková


„Spustenie čakárne niektoré síce vyriešilo, ale iné prinieslo. Napríklad stovky až tisíce ľudí, ktorí sa tento víkend zaregistrovali a dostali termín, aj keď na nich ešte neprišiel rad. Mnohí z nich v dobrej viere, že idú ako náhradníci na poslednú chvíľu. Namiesto pacientov s ministerstvom určeným vekom či diagnózou nám tak pred centrom stáli zástupy mladých a zdravých ľudí. Museli sme ich poslať domov. Vakcíny však mali pripravené a celý náš tím sa išiel zblázniť, aby za nich zohnal náhradníkov – samozrejme takých, ktorí ten vek alebo diagnózu majú. Lekári zatiaľ čakali, rovnako aj striekačky,“ popisuje problémy očkovacích centier bratislavský župan.

Očkovacie centrá by mali očkovať, nie robiť administratívu! Hnevá sa Droba: „Prax ukazuje, že očkovacie centrá by nemali mať povinnosť kontrolovať nárok na vakcínu očkovancov. Administrátori by nemali dlhé minúty skúmať pracovné zmluvy či dokonca dodávateľsko-odberateľské vzťahy. Nechceme ľudí hromadne posielať domov. Chceme očkovať. Systém má viacero nedostatkov, ktoré nás trestuhodne zdržujú. Dajte ho do kompetencie župám a verte mi, že Slovensko bude zaočkované oveľa rýchlejšie,“ uzatvára Juraj Droba svoj status na sociálnej sieti.

"Vývoj pandémie záleží od počasia. Heger sa môže postarať o dostatok liekov v lekárňach," prognózuje Mesík
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík to vidí jasne. Podľa neho pokles úmrtí na Covid-19 ani tak nezávisí od pokračovania matovičových politík, ako od slnečného apríla. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Diana Zaťková