Británia sa snaží vrátiť späť do života. Má im v tom pomôcť testovanie
05 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Britská vláda plánuje v nasledujúcich týždňoch otestovať sériu opatrení vrátane očkovacích preukazov s cieľom overiť možnosti, ako ľuďom umožniť bezpečný návrat na hromadné podujatia, ako napríklad futbalové zápasy, nočné kluby, kiná či koncerty, informuje denník Pravda.


Britská vláda chce zaviesť bezplatné rýchlotesty pre všetkých. Doteraz sa to týkalo iba zraniteľných skupín obyvateľstva. Obyvatelia ostrovov sa tak budú môcť dať otestovať na Covid-19 až dvakrát do týždňa bez rozdielu a zadarmo.

Premiér Boris Johnson označil testovanie za absolútne nevyhnutné, aby sa neohrozil úspech očkovacej kampane, nakoľko krajina začala s uvoľňovaním opatrení. „Vzhľadom k tomu, že naďalej úspešne napredujeme v našom vakcinačnom programe a vzhľadom k nášmu plánu opatrného uvoľňovania opatrení je pravidelné rýchlotestovanie ešte dôležitejšie, aby sa zabezpečilo, že toto úsilie nevyjde nazmar,“ vyhlásil Johnson.

Rok vlády Igora Matoviča: Slováci sú už najchudobnejšou krajinou Vyšehradu
Ešte nedávno sa Slovensko doťahovalo na susedné krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) v kvalite životnej úrovne. Už sa zdalo, že čoskoro predbehnú aj Česko. Najnovšie údaje z roku 2020 však Slovákov vracajú na štartovaciu čiaru. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


„Preto teraz zavádzame bezplatné rýchlotesty pre všetkých v celej Británii – pomôže nám to zastaviť chorobu už v ohniskách jej výskytu, aby sme mohli znovu vidieť ľudí, ktorých milujeme, a znovu robiť veci, ktoré nás bavia,“ uviedol premiér.

Budúci týždeň má Johnson predstaviť i plán uvoľňovania opatrení týkajúcich sa medzinárodnej dopravy. No zákaz dovoleniek v zahraničí bude v platnosti aj tak minimálne do 17. mája.

"Musíme chrániť rodinu a bojovať proti migrantom a Bruselu," vyhlásil Orbán
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, predseda talianskej ultrapravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini a poľský premiér Mateusz Morawiecki sa dohodli na presadzovaní záujmov kresťanských demokratov v Európe. Slovensko je v tomto procese... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič