Ruské námorné letectvo uskutočnilo ostré cvičenie v Baltickom mori: Sto percent cieľov zničených!
04 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Ruské námorné letectvo uskutočnilo ostré cvičenia v Baltickom mori. Sústredilo sa na bombardovanie cieľov v životnej veľkosti. Sto percent určených cieľov bolo zničených. Hlási podľa agentúry TASS tlačová služba ruskej Baltickej flotily.

Námorní piloti viacúčelových strojov Su-30SM a bombardérov prednej línie Su-24 uskutočnili cvičenie. Bolo zamerané na presné zásahy cieľov, reprezentujúcich nepriateľské centrá velenia, opevnenia, bojovú techniku a pechotu z výšky od 200 metrov do dvoch kilometrov. Cvičenie prebehlo vo vzdušnom priestore Kaliningradského regiónu.

"V priebehu plnenia tréningových úloh posádky desiatich pokročilých stíhačiek a bombardérov uskutočnili presné bombové útoky na nepriateľské veliteľské centrá, pechotu a bojovú techniku," uviedla tlačová služba.

Námorní piloti viedli presne mierené útoky na ciele v životnej veľkosti. "Taktické operácie pilotov Su-30SM a Su-24 boli monitorované zariadeniami na zber dát, umiestnenými na bojových lietadlách aj na zemi v priestore bojového nasadenia. Analýza dát zozbieraných zariadeniami potvrdila stopercentnú elimináciu cieľov," píše tlačová služba Baltickej flotily.

Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym (VIDEO)
Cvičenie NATO Defender Europe 2021 sú potrebné na precvičovanie vojny s Ruskom, uviedol zástupca Ukrajiny v trilaterálnej kontaktnej skupine pre Donbas Oleksij Arestovič, píše ruská spravodajská agentúra RIA. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič