Pandémia Covid-19 zničila až šesť miliónov pracovných miest v EÚ. Najviac postihnutá je mladá generácia
04 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

Európska komisia uviedla, že reakcia EÚ na pandémiu Covid-19 zničila okolo šesť miliónov pracovných miest, z ktorých polovicu zastávali mladí pracovníci, informuje portál RT.


"Pandémia zničila až šesť miliónov pracovných miest. Najviac postihnutí sú mladí ľudia, pričom v EÚ ich nemá prácu až tri milióny,“ uviedol pre tlačovú agentúru Sputnik európsky komisár pre pracovné miesta a sociálne práva Nicolas Schmit.

Miera nezamestnanosti v EÚ dosiahla v januári až 7,3%, čo predstavuje nárast o 0,7% oproti rovnakému obdobiu minulý rok.

Brusel údajne zahájil program podpory zamestnanosti mladých ľudí na riešenie krízy. Projekt pomôže členským štátom bloku zaviesť režimy práce na kratší pracovný čas, aby si mladí ľudia zachovali zamestnania.

Guvernér Floridy zakázal Covid pasy, aby zabránil vzniku dvoch tried občanov
Guvernér Floridy Ron DeSantis vo svojom štáte zakázal vakcinačné pasy. Vyzval zákonodarcov, aby chránili slobodu občanov, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


V rámci programu na podporu zmiernenia rizík nezamestnanosti v núdzových situáciách dostalo podľa komisára až 2,5 milióna spoločností postihnutých pandémiou finančnú pomoc na udržanie pracovníkov.

V minulom roku sa hospodárstvo EÚ dostalo do najhoršej krízy za posledné desaťročia po tom, čo pandémia Covid-19 spôsobila, že Brusel zaviedol prísne obmedzenia, vrátane uzatvárania hraníc, zastavenia cestovného ruchu, zatvorenia obchodov, kozmetických salónov, športových klubov a zákazu verejných akcií.

Nemeckí vedci odhalili trik, ktorý používa koronavírus na ochranu pred imunitným systémom
Štúdia naznačuje, že nový koronavírus využíva mechanizmus podobný stieračom čelného skla na automobile, aby sa ochránil pred imunitným systémom. Vedci sa domnievajú, že ich model by mohol pomôcť posilniť existujúce vakcíny, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Lukáš Leca