Matovič je podľa majetkového priznania bezdomovec, žobrák a úplná socka
04 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Igor Matovič je podľa majetkového priznania verejného funkcionára bezdomovec, žobrák a úplná socka. Nevlastní dom, byt, auto. Vraj dokonca ani nepodniká a neužíva ani dom či byt vo vlastníctve manželky Paulínky.

Majetkové priznania verejných funkcionár zverejnila NR SR na svojom webe. Predseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Boris Susko (Smer) pre TASR povedal, že preverenie priznaní trvalo dlhšie, keďže došlo k enormnému nárastu počtu verejných funkcionárov.

Od 1. januára 2020 sa podľa Suska rozšíril rozsah verejných funkcionárov viac ako štvornásobne, z asi 580 na vyše 2000. Viacero funkcionárov podľa neho ani nevedelo, že túto povinnosť má. Výbor musel všetky podané priznania skontrolovať a dožiadať si informácie, ak v nich boli nepresnosti. Na webe NR SR sú tak zverejnené majetkové priznania zatiaľ len za rok 2019 a roky predtým.

Podľa majetkového priznania mal Matovič za rok 2019 príjmy len z platu poslanca v celkovej výške 36 468 eur. Známy trnavský milionár uvádza, že okrem toho žiadne príjmy nemal. Z jeho majetkového priznania vyplýva aj to, že nevlastní žiaden hnuteľný a nehnuteľný majetok. A dokonca neužíva ani žiaden nehnuteľný majetok vo vlastníctve inej fyzickej alebo právnickej osoby.

Ak by to bola pravda, potom by nemohol bývať ani v luxusnom dome, ktorý vlastní jeho manželka Paulínka. V roku 2019 Matovičovci bývali ešte v byte. V takom prípade by platilo, že neužíval ani ten. Žeby spával v Trnave pod mostom?

Premiér Heger "upokojil" Slovákov: “Nie je dôvod na strach! Boh nás miluje všetkých rovnako…”
Premiér a bývalý minister Heger upokojil situáciu a poukázal na svoju vieru, že nie je dôvod na strach, pretože nás Boh miluje všetkých rovnako. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Gabriel Matta