Žiadne Čaputovej progresívne rečičky nepremaľujú fakt, že je Matovičovým spolupáchateľom
03 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Žiadne progresívne rečičky prezidentky Zuzany Čaputovej nedokážu premaľovať zjavný fakt, že sa stala spolupáchateľom Igora Matoviča. Aj keď jej ich napíše vrchný bojar Marián Leško.
Z koalície ani kameň na kameni

Podľa
Prieskum: Voľby by vyhral Hlas, druhý by bol Smer, OĽANO až štvrté. Ľudia chcú predčasné voľby!
02 | 04 | 2021 | editor01hd
agentúry Actly uskutočneného pre portály zoznam.sk a topky.sk by zo súčasnej vládnej koalície neostal kameň na kameni. Voľby by vyhral Pellegriniho Hlas s 22,5 percentami, čo je viac ako dvojnásobok pred druhým Smerom (10,5). Koaličná SaS by skončila tretia s 10,3 a OĽANO až štvrté s chabými 9,6 percentami. Ďalšia koaličná strana Sme rodina ledva naškriabala 9,5 percenta. A potom by sa do NR SR dostali už iba neparlamentné PS (7,4) a KDH (5,6).

Koaličná strana Za ľudí by ostala hlboko v poli porazených s hanebnými 3,7 percentami. Naopak, tesne pred bránami parlamentu so 4,9 percentami atakuje prekvapivý úspech Uhríkova Republika. Naopak, Kotlebova ĽSNS ostala na žalostných 2,9 percentách.

Prieskum: Voľby by vyhral Hlas, druhý by bol Smer, OĽANO až štvrté. Ľudia chcú predčasné voľby!
02 | 04 | 2021 | editor01hd

Zamilovanie a vytriezvenie z Matoviča

Pripomeňme si, že voľby 2020 vyhral Matovič s 25,02 percentami. Druhý bol Smer (ešte s Pellegrinim pod jednou strechou) s 18,29 percentami. Podľa dnešných prieskumov majú Smer a Hlas v súčte viac ako mal Smer vo voľbách. Z toho vyplýva iba jediný záver. Veľká časť Slovenska sa v roku 2020 zbláznila do Matoviča, no v roku 2021 z neho aj rýchlo vytriezvela.

Nielen médiá pracujú s prieskumami verejnej mienky. Oveľa detailnejšie a presnejšie čísla majú k dispozícii aj sami politici. Bez nich totiž neurobia na ulici ani krok a na Facebooku nenapíšu ani čiarku. O tom, že vládna koalícia je z pohľadu voličských preferencií v troskách, vedela v čase vymenovania "novej" vlády aj prezidenta Zuzana Čaputová.

S tou znôškou hlúposti, arogancie a nekompetentnosti, nemá Slovensko ani najmenšiu nádej
Pri vymenovaní novej vlády pod vedením Eduarda Hegera sme sa dozvedeli, že prezidentka Čaputová nevymenuje na post ministra sociálnych vecí a rodiny kandidáta Sme rodina Jozefa Hlinku. Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Hlinka von, Matovič dnu

Spanilá dáma z paláca vedela veľmi dobre, že iba od nej závisí osud Slovenska a aj to, ako skoro či neskoro sa zbaví pliagy nevyrovnanej psychiky Igora Matoviča. Nikto jej nemôže vyčítať, že v zhode s politickou realitou a rozložením mandátov v parlamente súhlasila s vymenovaním Eduarda Hegera za premiéra. Lenže hlava štátu sa rozhodla uprednostniť politické záujmy koaličných strán pred záujmami občanov a celej krajiny. Na jednej strane odmietla vymenovať za ministra práce Jozefa Hlinku. No na strane druhej neváhala urobiť z Matoviča ministra financií.

Všetci to vedia. Dokonca aj Zuzana Čaputová a zbor jej bojarov na čele s marxistom Mariánom Leškom, premaľovaným na liberála, že ak ostane členom vlády Matovič v akejkoľvek pozícii, v krajine bude panovať chaos. Prezidentka dokonca neváhala priznať, že treťotriedneho daňového podvodníka vymenovala za ministra len preto, lebo hrozil pád koalície. A s ním aj predčasné voľby.
Zuzana chcela hodiť Igorovi záchranné koleso

Potom je na mieste otázka, koho prezidentkou je pani Čaputová. Vládnej koalície alebo Slovenskej republiky? V tom je totiž obrovský rozdiel. Pani z paláca sa rozhodla byť prezidentkou najprimitívnejšej vládnej koalícii v dejinách Slovenska. A to bol kedysi podpredsedom parlamentu Jano Ľupták, no mal viac chochmesu, ako väčšina tejto koalície.

Slovensko hlási až 103 závažných vedľajčích účinkov očkovania
Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) evidoval ku koncu marca 2743 hlásení podozrení na nežiaduce účinky po očkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Z celkového počtu hlásení bolo 103 vyhodnotených ako závažných. Štátny ústav o tom informoval... Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Ak by sa rozpadla súčasná koalícia, nestalo by sa nič, čo by poškodilo krajinu a jej občanov. Dokonca by to nevyhnutne nemuselo viesť ani k predčasným voľbám. V súčasnom parlamente existuje toľko variácií na vytvorenie novej väčšiny, že ich výpočet by prerástol rozumný rozsah tohto komentára. A pani prezidentka aj jej panáci okolo politruka Leška to dobre vedia.

Avšak jedna vec je niečo vedieť a iná niečo chcieť. Zuzana Čaputová zjavne chcela hodiť záchranné koleso Matovičovej koalícii. Tým sa stala jeho spolupáchateľom a nedokážu to prekryť ani premaľovať žiadne progresívne rečičky.

Heger je premiérom dva dni aj s cestou a už klame ako Matovič: Vraj nesloboda je zodpovednosť!
03 | 04 | 2021 | editor01hd