Z inštitútu demisie urobila koalícia nástroj vydierania, tvrdí Fico
03 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

S novovymenovanou vládou podľa Roberta Fica neprichádza žiadna nová kvalita alebo záruka zlepšenia. Vládna koalícia je naďalej odsúdená na chaos a hádky. Z inštitútu demisie si podľa neho urobila koalícia nástroj vydierania a ústavu používajú ako hračku.


 “Nebudem už teraz súdiť vládu SR, ale dnes už prakticky nikto v krajine nepochybuje, že je to vláda, ktorá zodpovedá za takýto obrovský počet obetí pandémie,” povedal. Vládnej koalícii pritom vytýka najmä vysoký denný nárast úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19. Podľa neho v pondelok (5.4.) pravdepodobne prekročí Slovensko hranicu 10.000 obetí.

Ficova kritika neobišla ani prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Mala sa podľa neho ku kríze postaviť kategoricky a tak, ako sa od nej očakáva. Tvrdí, že situácia mohla byť odlišná, no prezidentka dala prednosť iným záujmom. Situáciu mala podľa neho vyriešiť demokratickým spôsobom a umožnením opätovného prerozdelenia mandátov.

Podľa Fica Smer-SD nepovažuje Eduarda Hegera na čele vlády za dobré riešenie pre Slovensko a pýta sa, aké dedičstvo zanechal Heger na ministerstve financií. Plán obnovy, ktorý Heger pripravoval čelí ostrej kritike a Fico otvorene hovorí aj o rozvrátených verejných financiách.

Matovič konečne pripustil, že uplynulý rok s ním bol pre Slovákov utrpením
02 | 04 | 2021 | editor01hd