Terorista sľuboval krvavé jatky. Na Veľký piatok si on aj jeho komplicka vypočuli verdikt o väzbe
03 | 04 | 2021 I editor01hd
Na Veľký piatok rozhodoval Špecializovaný trestný súd o vzatí do väzby dvoch osôb podozrivých z teroristického útoku. Za vyhrážanie sa krvavými jatkami vláde a bezpečnostných zložkám štátu hrozí podozrivým doživotie. O prípade exkluzívne informoval zoznam.sk.
Odkaz vláde: Vieme, kde bývate

Začalo sa to tým, že viaceré médiá dostali list plný vyhrážok. "Krvavý odkaz celej vláde Slovenskej republiky, prezidentke Čaputovej, poslucháčom a vlastizradcom," napísal autor hrozby. Muž podozrivý z terorizmu v liste uviedol, že ak vláda neodstúpi do 31. marca, rozpúta peklo.

„Nebudeme s vami vyjednávať! V prípade, že tak neurobíte čakajú vás kruté a krvavé časy. Nepomôže vám nikto, máte málo ľudí na to, aby vás pred nami ochránili,“ cituje zoznam.sk. A pridáva ďalšie detaily:

„Máme kontakty s adresami aj s tými prechodnými na vás všetkých vrátane vašich rodín, armádnych predstaviteľov a celej zostavy polície. Pre prípad, že tak neučiníte, sme pripravení ísť do krvavého boja za slobodu.

Postupne vám začneme likvidovať vládne budovy a pridružené úrady, neskôr objekty ochranných a obranných zložiek štátu, nasledovať bude kompletný vozový park celého štátneho aparátu. Toľko hasičských jednotiek nemáte, aby ste všetko uhasili. Úrad vlády zhorí v plameňoch!“

Matovičova sestra Belicová: Matovič, Sulík, Remišová sú odtrhnutí od reality. "Ale že totálne!"
02 | 04 | 2021 | editor01hd

V boji za slobodu budú padať životy

Terorista v liste ešte uviedol, že v "v boji za slobodu budú padať životy". V utorok však autora hrozieb z nitrianskeho regiónu zadržalo špeciálne komando. A včera spolu s ďalšom osobou ženského pohlavia boli obaja predvedení pred sudkyňu špecializovaného súdu, ktorá ich poslala do väzby. Obaja sú obvinení z teroristického útoku a hrozí im doživotie.

Absolútni papaláši Matovič s Klusom spolu na obede. A bez rúška! A čo ostatní Slováci?
Od 1. apríla je u nás pri moci „nová“ vláda. Igor Matovič je síce už „len“ ministrom financií, ale pri moci je. Radosť z toho neskrýval v statuse ani štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Obvinení podali proti väzbe sťažnosť

“Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodla o vzatí do väzby dvoch osôb, ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku,” uviedla včera pre zoznam.sk hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková.

Obvinení sa proti rozhodnutiu podali sťažnosti. Bude o nej rozhodovať Najvyšší súd SR. “Namietame hlavne právnu kvalifikáciu skutku. V žiadnom prípade nejde o teroristický útok,” povedal advokát obvineného Michal Mandzák.

Advokát Mandák obhajuje viaceré známe osoby. V prípade vraždy Jána Kuciaka je jedným z advokátov obžalovaného Mariana Kočnera. Zastupuje aj známeho youtubera Martina Daňa.

Matovič konečne pripustil, že uplynulý rok s ním bol pre Slovákov utrpením
02 | 04 | 2021 | editor01hd