Judita Laššáková prezidentke: Namiesto štátnika ste si vybrali byť fackovacím panákom!
03 | 04 | 2021 I Petra Demková

„V momente, keď Igor Matovič podal demisiu, ste mali konať v prospech Slovenska. Vy ste však vymenovali za ministra financií človeka, ktorý nie je schopný riadiť ani len rodinný rozpočet, preto ho odovzdal svojej manželke. Pani prezidentka, kto vám poradil, že riadenie rezortu financií I. Matovič zvládne? Marián Leško? Martin Strižinec? Či iný elitný génius? Celkom by ma zaujímalo meno tohto elitného intelektuála, ktorý oblažuje vašu hlavu takýmito sprostosťami,“ tvrdo reaguje Laššáková.



Laššáková márne dúfala, že prezidentka urobí štátnický krok

Laššáková reaguje na sociálnej sieti na vymenovanie novej vlády prezidentkou Zuzanou Čaputovou: „Včera blonďavá figurína vymenovala vraj novú vládu. Zopakujem to, čo som napísala v statuse zo dňa 30. marca 2021: Od vymenovania Igora Matoviča za akéhokoľvek ministra novej vlády, čokoľvek sa na Slovensku stane, za to nesie politickú zodpovednosť Zuzana Čaputová,“ napísala právnička a asistentka europoslanca Radačovského.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala vládu Eduarda Hegera
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok v Prezidentskom paláci vymenovala vládu Eduarda Hegera. Heger na čele vládneho kabinetu vystriedal Igora Matoviča, ktorý sa stal ministrom financií. Ďalšia zmena nastala na poste ministra zdravotníctva, kde... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | tasr


Laššáková do poslednej chvíle verila, že prezidentka urobí štátnický krok. Nestalo sa to. „Včera som s napätím pozerala na hodinky. Moja naivita a viera v dobro a v správne veci mi asi velili do poslednej sekundy nestrácať nádej. Dnes a kedykoľvek v budúcnosti sa ozývajú a aj budú ozývať elitní odborníci a budú sa snažiť vysvetliť budúce kroky a budúce pochybenia novej vlády. Po skúsenostiach z uplynulých 12 mesiacov a toho, čoho sme boli svedkami na politickej a vládnej úrovni, nie je otázkou, či nejaká vládna kríza nastane. Otázkou je iba to, kedy sa znova spustí v plnej sile,“ popísala právnička, čo bude nasledovať.

„Pre mnohých ešte stále ikona štátnických rozhodnutí, Zuzana Čaputová, poskytla vyjadrenie,“ píše sarkasticky Laššáková. Denník SME informoval, že „prezidentka uviedla, že ak by odmietla vymenovať Matoviča za ministra financií, koaličná dohoda by padla. Malo by to za následok, že by Igor Matovič ani nepodal demisiu a vládna kríza by uprostred pandémie pokračovala ďalej,“ reprodukovalo SME.
Boli ste niekým vydieraná, pani prezidentka?!

Asistentka europoslanca Radačovského má pre prezidentku reakciu. „Vážená pani prezidentka, odporúčala by som vám prečítať si Ústavu SR. Nikto, opakujem nikto nemá žiadnu právomoc zasahovať vám do toho, koho vy vymenujete za premiéra či za člena vlády. Vaše vyjadrenie, že v prípade odmietnutia vymenovať za ministra Igora Matoviča by malo za následok, že on by demisiu ani nepodal, je vrcholom zavádzania a klamania verejnosti! Vy si pamätáte vôbec, čo je obsahom prezidentského sľubu? Viete ešte vôbec, že ste ho skladali?! Chcete nám snáď naznačiť, že ste boli vydieraná?! Toto si máme myslieť?!“ nahnevane sa pýta Laššáková.

Blaha: Matovič premenil Čaputovú na svoju hovorkyňu. Nevadí, že rozvrátil štát, nech rozvráti aj verejné financie
Ľuboš Blaha sa v najnovšom statuse kriticky venuje prezidentke Zuzana Čaputovej. Tá totiž vymenuje vládu, v ktorej bude ministrom financií daňový podvodník, sedí v nej vraj eštebák, bábkoherečka, ale bezvýznamného úradníčka nevymenovala.... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek


Podľa nej mala Čaputová dve možnosti: „Mohli ste Matovičovi sľúbiť čokoľvek a zachovať sa štátnicky! Mohli ste nedodržať sľub daný jednému človeku, ktorý mesiace tyranizoval každého vo svojom okolí, presadzoval a uplatňoval nesprávne riešenia, ktorých realizáciu zabezpečoval formou vydierania vlastných občanov a dokonca na to zneužíval silové zložky štátu. Mohli ste mu sľúbiť hocičo, nedodržať to, pretože každý príčetný občan by chápal, že vás k tomu viedla ochrana štátu, na čele ktorého stojíte. Alebo sa vydať po ceste byť figurínou, bábkou a podržtaškou jedného jediného človeka,“ nešetrí prezidentku právnička a pokračuje.
Výber prezidentky Čaputovej

„Stať sa fackovacím panákom namiesto štátnikom ste si vybrali vy! Bolo to čisto vaše rozhodnutie. Pretože v momente, keď Igor Matovič podal demisiu, ste mali konať v prospech Slovenska. Vy ste sa však na „túto krajinu“, ako moju vlasť nazývate, zvysoka vykašľali a vymenovali ste za ministra financií človeka, ktorý nie je schopný riadiť ani len rodinný rozpočet a ako sám tvrdí, preto ho odovzdal svojej manželke,“ nešetrí ani v ďalších vetách prezidentku Laššáková.
From hero to zero

„Pani prezidentka, kto vám poradil, že riadiť rozpočet štátu je jednoduchšie ako riadiť ten domáci a tvrdiť vám, že riadenie rezortu financií Igor Matovič zvládne? Marián Leško? Martin Strižinec? Či iný elitný génius? Celkom by ma zaujímalo meno tohto elitného intelektuála, ktorý oblažuje vašu hlavu takýmito sprostosťami. Je tento poradca platený aj z mojich peňazí? Ktoré od dnes, len tak mimochodom, bude strážiť Igor Matovič. Blahoželám. Tomu sa hovorí „from hero to zero“!“ odkazuje priamo prezidentke právnička.

Heger sa ešte ani nestal premiérom a už si robí hanbu. U Čaputovej v paláci sa nevedel správať (VIDEO)
Na smiech alebo zaplakanie? Premiér Heger sa stal hitom internetu! To čo predviedol v prezidentskom paláci nemá obdoby… Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič

Pani prezidentka, aspoň si Ústavu SR prelistujte.

Na záver má už len výzvu. „Pevne verím, že do konca svojho mandátu si dáte tú námahu a aspoň si Ústavu SR prelistujete. To, že by ste si ju prečítali a dokonca chápali, čo držíte v rukách, po včerajšku ani len nepredpokladám. Sklamali ste a veľmi. Všetkých, všetko a zachovali ste sa ako Paul von Hindenburg, keď vymenoval Adolfa Hitlera za predsedu vládu. Vlastne horšie! Vy totiž s Igorom Matovičom skúsenosti máte! Avšak asi toto má byť vami predstieraná nekonfliktná nová politika, v rámci ktorej ľudia ako vy opatrne našľapujú popri chrapúňoch, ale nedokážu prevziať zodpovednosť za svoje činy a dokázať, že sú schopní rozhodnúť sa správne v prospech občanov a Slovenska,“ odkazuje Laššáková prezidentke Čaputovej.

„Sama ste to povedali vo svojej predvolebnej kampani: ...aby bolo Slovenskou krajinou, kde sa ľudia nebudú báť umierať! Nenapadlo vám, že sú ľudia, ktorí by tu aj radi žili...? Po tom, čo ste opätovne vymenovali Máriu Kolíkovú, asi ani nie, však!“ končí rázne príspevok Judita Laššáková.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/03/29/vymenuje-zuzana-caputova-jeho-odpustajucu-svatost-matovica-za-ministra-financii/