Prieskum: Voľby by vyhral Hlas, druhý by bol Smer, OĽANO až štvrté. Ľudia chcú predčasné voľby!
02 | 04 | 2021 I editor01hd
Ak by sa voľby konali v čase vrcholiacej vládnej krízy, vyhral by ich Hlas s 22,7 percentami. Druhý by bol Smer s 10,5 a tretia SaS s 10,3 percentami. OĽANO s 9,6 by skončilo štvrté. Vyplýva to z prieskumu agentúry Actly robeného pre portály Zoznam a Topky.

V tesnom závese za Matovičovým spolkom je Sme rodina s 9,5 percentami. Do NR SR by sa ešte dostali dve mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko so 7,4 a KDH s 5,6 percentami. Tesne pred bránami zákonodarného zboru by sa ocitlo hnutie Republika odídencov z ĽSNS so 4,1 percentami.

Mimo parlamentu by boli aj koaličná Za ľudí (3,7) a opozičná ĽSNS (2,9).

Strany by si podelili mandáty nasledovne: Hlas 45, Smer 21, SaS 20, OĽANO 19, Sme rodina 19, PS 15 a KDH 11.

Ľudia v prieskume odpovedali aj na otázku, či by sa zúčastnili referenda o vypísaní predčasných volieb. Určite by sa zúčastnilo až 46 percent a skôr by sa zúčastnilo 24 percent. Na to, aby bolo referendum platné, je potrebné, aby sa ho zúčastnilo najmenej 50 percent oprávnených voličov plus jeden hlas.

Z tých, ktorí by sa zúčastnili referenda, až 60 percent by určite hlasovalo za vypísanie predčasných volieb a 28 percent by hlasovalo rovnako s najväčšou pravdepodobnosťou. Z prieskumu teda vyplýva, že ak by sa referendum konalo v čase vrcholiacej krízy, zúčastnil by sa ho dostatočný počet voličov a tí by hlasovali za vypísanie predčasných volieb.

PROPAGANDA: Stačí mať iný názor na očkovanie a polícia vás obviní, že ohrozujete verejné zdravie
Srbská polícia vypočúva aktivistov z protivakcinačného hnutia, medzi ktorými je aj známa srbská lekárka Jovana Stojkovičová. Tú obviňujú, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi ľuďmi "strach a paniku".... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta