Naberá Nostradamove proroctvo reálny rozmer? Koniec kráľovskej rodiny za dverami!
02 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Michel de Nostredame alias Nostradamus je jedným z najznámejších veštcov, ktorého proroctvá sa napĺňajú až s hroznou presnosťou. V jeho písomných odkazoch sa dá dokonca nájsť aj predpoveď ohľadom pádu britskej monarchie.



Keď zomrie kráľovná...

Táto téma sa opäť oživila po škandalóznym rozhovore Harryho a Meghan Markle s Oprah Winfrey. Čas konca monarchie sa vraj nezadržateľne blíži, píše portál Ctidoma.cz.


Nostradamus predpovedal, že monarchia sa skončí smrťou kráľovnej. Pridal ďalšie podivuhodné drobnosti, ktoré by mohli zložiť celú mozaiku. Veštec hovorí o "odovzdaní moci" a "konci rastu kráľovstva". Tvrdí, že sa tak stane v čase, keď budú tri deti, z ktorých jedno sa narodilo sedem dní po konci vojny, plnoleté.
Sedem dní po vojne...

Týmito tromi deťmi môžu byť princ William, princ Henry a princezná Beatrice. A William sa v skutočnosti naozaj narodil sedem dní po skončení vojny o Falklandy.

Podľa konšpiračných teoretikov je to úplne jasné a koniec monarchie sa blíži. Tým skôr, keď Harry a Meghan u Oprah časť britskej verejnosti doslova šokovali tým, čo sa za múrmi paláca podľa nich deje.

Kráľovský palác sa prvýkrát vyjadril ku kontroverznému rozhovoru Harryho a Meghan
Po rozhovore vojvodkyne Meghan a princa Harryho s moderátorkou Oprah Winfreyovou, v ktorom zazneli závažné obvinenia, sa čakalo na reakciu britskej kráľovskej rodiny. Buckinghamský zverejnil v utorok oficiálne vyhlásenie, píše iDnes. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Keď sa veštby naplnia...

Pritom predpovede francúzskeho lekára a veštca, ktorý žil v 16. storočí, sa v minulosti už mnohokrát potvrdili. Podľa jeho nasledovníkov varoval pred vzostupom Adolfa Hitlera aj vypuknutím druhej svetovej vojny. Mal správne predpovedať napríklad aj veľký požiar Londýna v roku 1666.

Asi najslávnejším a tiež najpresnejším proroctvom je však to, ktoré hovorí o smrti kráľa Henricha II. Konkrétne ide o tridsiate piate štvorveršie z prvej stovky veršov, kde sa píše o súboji dvoch levov, v ktorom mladší vypichne starému oko a ten zomrie v strašných bolestiach. A Henrich II. naozaj zomrel na následky zranení oka, ktoré mu v Paríži kopijou prebodol gróf Montgomery počas turnajového súboja.
Alebo je všetko inak?

Ak by sa Nostradamova predpoveď ohľadom britskej monarchie naplnila, najdlhšie čakajúci následník trónu v britskej histórii, princ Charles, by sa tak logicky nedočkal nikdy. Ďalším v rade je od svojich troch rokov, dnes má 72.

Skeptici však tvrdia, že spomínané pasáže sú až príliš vágne, aby mohli byť považované za predpoveď budúcnosti. "Nostradamove spisy sú často využívané na klamanie ľudí. Nejednoznačné preklady, spisy o falošných správach, fikcia, prelomenie neexistujúcich kódov a tak ďalej. To všetko jeho dielam prikladá oveľa viac, než naozaj sú," myslí si vedec a spisovateľ Brian Dunning.

Vianočné želanie princa Harryho a Meghan fanúšikov viac sklamalo ako potešilo
Meghan Markleová (39) a princ Harry (36) majú vo zvyku zaležať šťastné a veselé každý rok, a inak tomu nebolo ani tento. Avšak tentokrát vinšovali prostredníctvom nečakaného zdroja a spoločná fotografia s malým Archiem naviac akoby prešla podivným... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Timotej Dudka